zondag, mei 19, 2024

BitFinex geeft deel gestolen fondsen uit 2016 terug

Must Read

In 2016 kreeg de cryptobeurs Bitfinex te maken met een grote hack, waarbij 119.756 BTC werd gestolen. Dit incident had een grote impact op de markt, gezien de status van Bitfinex als een van de grootste cryptobeurzen op dat moment. Bitfinex heeft echter onlangs aangekondigd dat het van plan is om een klein deel van de gestolen fondsen terug te geven aan de slachtoffers.

Om te helpen bij het terughalen van de gestolen crypto heeft Bitfinex samengewerkt met wetshandhavings- en onderzoeksinstanties. Als onderdeel van deze voortdurende inspanningen zal de exchange $312.219,71 in contanten en 6.917 bitcoin cash (BCH) teruggeven aan getroffen klanten uit 2016. Het is vermeldenswaard dat de totale waarde van de gestolen activa in 2016 $72 miljoen bedroeg, maar sindsdien omhoog is geschoten naar maar liefst $3,6 miljard.

Twee personen aangehouden door Amerikaanse justitie

Het Amerikaanse ministerie van Justitie had eerder al een aanzienlijk deel van de gestolen activa in beslag genomen en twee personen aangehouden die betrokken waren bij de samenzwering om de gestolen crypto wit te wassen. Deze inbeslagname markeerde de grootste financiële inbeslagname ooit van het ministerie. Bitfinex ontving de activa van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, dat een cruciale rol speelde in het herstel en het vervolgingsproces.

Na de hack bedacht Bitfinex een plan om getroffen gebruikers te compenseren voor hun verliezen. Ze introduceerden IOU tokens, bekend als BFX tokens, die de belofte van de beurs vertegenwoordigden om het verloren geld geleidelijk terug te betalen. Elk BFX token was gelijk aan één Amerikaanse dollar. Uiteindelijk kondigde Bitfinex de volledige terugbetaling aan van alle uitstaande BFX tokens, zodat alle getroffen gebruikers werden terugbetaald.

Naast de BFX-tokens bracht Bitfinex ook Recovery Right Tokens (RRT’s) uit, die waren ontworpen om gebruikers de mogelijkheid te bieden om verder te herstellen in het geval van het terughalen van gestolen fondsen. Deze tokens dienden als een claim op een deel van de teruggevorderde fondsen, waardoor eigenaars van RRT tokens deze konden inwisselen tegen een 1:1 verhouding voor $1 aan teruggevorderde fondsen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het teruggevorderde bedrag onvoldoende is om alle RRT tokens in te wisselen, zoals Bitfinex in hun aankondiging verduidelijkte.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img