dinsdag, april 16, 2024

Historische data voorspelt twee groeiende jaren voor de Bitcoin

Must Read

De toekomst van Bitcoin (BTC) blijft onzeker en er worden verschillende voorspellingen gedaan door Bitcoin-enthousiastelingen. Deze voorspellingen zijn voornamelijk gebaseerd op de komende halvering van de Bitcoin, die gepland staat voor april volgend jaar. Hoewel Bitcoin geen lange geschiedenis heeft om op terug te vallen, geeft de halvering wel enig inzicht in wat er in het verschiet kan liggen.

Wat kunnen we, kijkend naar het verleden, de komende jaren verwachten voor Bitcoin?De Bitcoin-halvering is een belangrijke gebeurtenis om rekening mee te houden. Het vindt ongeveer elke 4 jaar plaats, of elke 210.000 transactieblokken. Tijdens de halvering wordt de blokbeloning die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain gehalveerd. Op dit moment ontvangen miners 6,25 BTC, maar volgend jaar zal dit dalen naar 3,125 BTC. Deze vermindering van het aanbod leidt tot een grotere schaarste van de digitale valuta.

Halvering werkt als katalysator

Historisch gezien is de aanbodschok veroorzaakt door de halvering een katalysator geweest voor de stijging van de prijs van Bitcoin. Bitcoin heeft tot nu toe drie keer een halvering ondergaan en elke keer heeft dat een bullmarkt veroorzaakt die meerdere jaren heeft geduurd.

Een veelgebruikt gezegde in de cryptowereld is dat “de geschiedenis zich nooit herhaalt, maar wel vaak rijmt.” Deze stelregel geldt voor de cycli van Bitcoin. Het is echter belangrijk om op te merken dat prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige resultaten en dat de onvoorspelbaarheid van Bitcoin een constante factor blijft.

Interessante cijfers ten aanzien van de Biitcoin

Bitcoin-analist Will Clemente deelde onlangs interessante gegevens over de prijsontwikkeling van BTC. Hij merkte op dat in elke cyclus, twee jaar na het halverwegepunt, Bitcoin een jaarlijkse daling doormaakt. Dit was duidelijk in 2014, 2018 en wordt verwacht in 2022, met respectievelijke dalingen van 61%, 73% en 64%.

Concluderend, hoewel de toekomst van Bitcoin onzeker is, suggereren de aankomende halvering en historische patronen potentiële groei en prijsschommelingen. Alleen de tijd zal leren hoe Bitcoin de komende jaren zal presteren.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img