zondag, mei 19, 2024

Beslag gelegd op1.65 miljard euro, waaronder ook crypto

Must Read

In een grootschalig onderzoek naar een belangrijke zaak van witwassen heeft de politie van Singapore met succes 2,4 miljard Singaporese dollar (€1,65 miljard) in beslag genomen. Onder de in beslag genomen activa bevinden zich talrijke cryptocurrencies, naast andere goederen en valuta. Dit onderzoek loopt al sinds augustus en de recente operaties hebben geresulteerd in meer dan een verdubbeling van de totale in beslag genomen waarde.

Een aanzienlijke hoeveelheid geld, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrency, werd in augustus in beslag genomen door de politie van Singapore. De autoriteiten legden een grote witwasoperatie bloot, georkestreerd door een criminele organisatie. Deze organisatie had miljarden euro’s vergaard door winsten wit te wassen die waren verkregen via illegale online goksites en zwendelpraktijken. Als gevolg van het onderzoek werden tien verdachten aangehouden en werd ontdekt dat ze meer dan €1,65 miljard in hun bezit hadden.Tijdens de reeks invallen in Singapore nam de politie verschillende voorwerpen in beslag, waaronder:

– €26,11 miljoen aan cryptocurrency
– €52,1 miljoen aan contant geld
– 294 luxe tassen
– 546 sieraden
– 68 goudstaven
– 204 elektronische apparaten

Verder werden bankrekeningen voor een totaalbedrag van € 773,2 miljoen in beslag genomen of bevroren. Daarnaast werden 110 huizen en 64 voertuigen in beslag genomen, met een gezamenlijke waarde van 852 miljoen euro.

Acht verdachten aangehouden

Acht personen die betrokken zijn bij een witwaszaak zijn op dit moment op de vlucht. Deze personen hebben verschillende nationaliteiten, maar allemaal een Chinese achtergrond. Van de tien aangehouden verdachten hadden de paspoorten verschillende nationaliteiten, waaronder Turks, Cypriotisch, Cambodjaans, Ni-Vanuatuan en Chinees. Daarnaast zijn er acht voortvluchtigen die nog worden achtervolgd.

In de zaak zijn ook twaalf mannen betrokken die banden hebben met de criminele organisatie en als getuigen worden genoemd. Eén van de tien gearresteerde verdachten, Vang Shuiming, die de Turkse nationaliteit heeft, wordt beschuldigd van vier aanklachten wegens het witwassen van geld en één aanklacht wegens valsheid in geschrifte.

Geld werd gebruikt voor illegale zaken

Een witwasbeurs gebruikte duizenden gestolen bitcoins voor illegale activiteiten. BTC-e, een Russische exchange, was berucht vanwege hun betrokkenheid bij het witwassen van geld. Het was moeilijk om de exchange voor het gerecht te brengen vanwege de gespannen politieke relaties met Rusland.De CEO, Alexander Vinnik, is de hoofdverdachte in deze zaak. Hij gebruikte 300.000 bitcoins (BTC) die gestolen waren van de Mt. Gox exchange om de activiteiten van zijn bedrijf te ondersteunen.

Op dit moment hebben deze bitcoins een waarde van €7,5 miljard. Vinnik had samen met een partner de bitcoins in de loop van enkele jaren gehackt. Deze hacks droegen uiteindelijk bij aan de ondergang van de beurs, die ooit de grootste ter wereld was.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img