zondag, mei 19, 2024

Bitcoin update: dit gebeurde er afgelopen week

Must Read

Het cryptonieuws van vorige week werd gedomineerd door de strijd van cryptobeurzen en hun juridische gevechten. De ouders van de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, werden aangeklaagd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de beurs. Ze werden beschuldigd van nauwe samenwerking met SBF en het ontvangen van miljoenen dollars aan donaties als beloning.

Ondertussen kreeg Binance.US te maken met een rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) voor het niet verstrekken van voldoende documenten. De SEC verzocht om toegang tot de software van de beurs die wordt gebruikt om crypto wallets te beheren, maar de rechter wees hun verzoek af en zei dat de SEC specifieker moet zijn in haar eisen. Binance beschuldigde de SEC er ook van haar macht te misbruiken en de effectenwetgeving te verdraaien.

Grote Bitcoin verkoop van 142.000 BTC

Er is recent nieuws geweest over de verkoop van een grote hoeveelheid bitcoins, namelijk 142.000 BTC. Het terugbetalingsproces voor Mt. Gox, een Japanse beurs die in 2014 failliet ging door een grote hack, heeft veel tijd in beslag genomen. Aanvankelijk verwachtten investeerders hun munten terug te krijgen in oktober van dit jaar, maar de deadline is nu verlengd tot oktober 2024.Deze verlenging betekent dat getroffen personen nog langer moeten wachten om hun geld terug te krijgen. Ondanks dit uitstel steeg de waarde van bitcoin (BTC) echter met ongeveer 2% op de dag van het nieuws. Bovendien betekent dit ook dat noch de investeerders, noch Mt. Gox zelf de munten op andere beurzen kunnen verkopen.

Stablecoin grootbezitter leent toch weer geld uit

Tether, de uitgever van stablecoins, is weer begonnen met het uitlenen van USDT aan zijn grote klanten, ook al had het eerder aangegeven dat het dat niet zou doen. Deze beslissing werd genomen na het ontvangen van verschillende verzoeken voor kortetermijnleningen in het tweede kwartaal.

Er zijn beweringen geweest dat Tether een aanzienlijke hoeveelheid USDT heeft geslagen, maar dit is niet helemaal juist. Het was eigenlijk een cross-chain swap die nog steeds gaande is, waarbij tokens die op de ene blockchain geslagen zijn uiteindelijk vernietigd zullen worden op de andere keten.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img