zondag, mei 19, 2024

Veel aanwijzingen dat een stijging van de Bitcoin al is ingezet

Must Read

De diepe bearmarkt van 2022 had ertoe geleid dat velen een voortzetting van de trend verwachtten. De sterke stijging van de cryptocurrency prijzen heeft echter belangrijke veranderingen teweeggebracht. De CEO van een vooraanstaand onderzoeksbureau voor cryptomarkten beweert zelfs dat de volgende bullmarkt al is begonnen.

Volgens de Twitter-post van Kevin Kelly, CEO van Delphi Digital, kunnen sommigen beweren dat de cryptomarkt zeer onvoorspelbaar is. Kelly beweert echter dat dit ver bezijden de waarheid is en stelt dat de markt eigenlijk heel voorspelbaar is. Hij gelooft dat cryptocurrencies nauw verbonden zijn met andere risicovolle activa, die op hun beurt de algemene toestand van de economie weerspiegelen.

Business cycles

De bedrijfscyclus in de cryptomarkt is nauw verbonden met grote veranderingen. Een manier om dit te meten is door te kijken naar de ISM Manufacturing Index, die zijn hoogste punt bereikt wanneer het aantal actieve portemonneeadressen in de cryptowereld ook zijn piek bereikt.Op basis van Kelly’s analyse laat de ISM geleidelijk tekenen van verbetering zien, terwijl de jaarlijkse prijsverandering van bitcoin aangeeft dat de berenmarkt mogelijk ten einde loopt.

Sommige mensen maken zich zorgen over langdurige inflatie, hogere rentetarieven en een aankomende recessie, waardoor ze geloven dat we ons nog steeds in een bear market rally bevinden. Dit suggereert dat we een verdere daling zouden kunnen meemaken ten opzichte van het laagste punt dat in december vorig jaar werd bereikt. Kelly heeft echter een andere mening en is het niet eens met dit perspectief.

2025 wordt het jaar van de Bitcoin

Zal de volgende piek van de crypto bull markt plaatsvinden in 2025? Volgens een marktexpert lijken de huidige marktomstandigheden op die van 2015 en 2016, toen onzekerheid overheerste. Toen bleek de angst voor een kredietcrisis ongegrond, wat resulteerde in aanzienlijke winsten voor zowel aandelen als cryptocurrencies.Interessant is dat de ISM (Institute for Supply Management) een cyclus van ruwweg 3,5 jaar volgt, wat vrij nauw aansluit bij de bitcoin halveringscyclus die elke 4 jaar plaatsvindt.

De volgende halvering wordt verwacht rond april 2024. Op basis hiervan wordt voorspeld dat de volgende all-time high voor cryptocurrencies waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2024 zal plaatsvinden, met de piek van de cryptomarkt in het vierde kwartaal van 2025. Alleen de tijd zal leren of deze voorspelling uitkomt.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img