zondag, mei 19, 2024

Bitcoin valt wat terug, Ethereum blijft erg sterk

Must Read

De cryptomarkt maakt de laatste weken een gestage groei door. Terwijl de grootste munt in de markt is afgekoeld, heeft dit een kans gecreëerd voor altcoins om een inhaalslag te maken.Vandaag leidt de grootste altcoin de weg, vergezeld door verschillende andere significante stijgers, met slechts een paar rode koersen in de top 100. De totale marktkapitalisatie is met 1,3% gestegen tot $1,25 biljoen.

Bitcoin ietswat gezakt

De Bitcoinprijs is afgekoeld en daalde kortstondig tot onder $30.000 voordat hij eerder vandaag $31.000 naderde. Het is echter niet gelukt om door de weerstand heen te breken en de huidige prijs daalt naar $30.630. Desondanks stijgt Bitcoin vandaag met 0,4%, waardoor de aandacht voorlopig verschuift naar altcoins.

Ethereum blijft sterk

Ethereum daarentegen laat sterkere prestaties zien en bereikte vanochtend zijn hoogste prijs in twee maanden op $1.980. De prijs staat momenteel op $1.962, een stijging van 2,5% vandaag. Andere munten op het Ethereum netwerk boeken vandaag ook aanzienlijke winsten.

Polkadot stijgte het hardst

Polkadot valt op als de grootste stijger in de groene crypto top 10. Ripple (XRP) blijft stabiel op $0,48, terwijl Litecoin (LTC) zijn hoogste prijs in meer dan een jaar bereikte op $115 voordat het daalde naar $110. Solana (SOL) stijgt met 0,5% naar $19,4 en Dogecoin (DOGE) test de grens van $0,68 met een stijging van 1,1%. Cardano (ADA) stijgt met 2,2% naar $0,295 en ondervindt enige weerstand. Tron (TRX) stijgt met 2,3% naar $0,077.Ondertussen staat Polygon (MATIC) vandaag al 3,2% hoger op $0,69. Polkadot (DOT) gaat echter aan kop als hoogste stijger, met een opmerkelijke stijging van 4,4% op $5,5.

Opvallende coins: PEPE en FLOW

In de top 100 van vandaag zijn er verschillende cryptocurrencies die aanzienlijke stijgingen van meer dan 10% hebben doorgemaakt, vooral in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten op Ethereum. Een voorbeeld is maker, die met 11,5% is gestegen. Pepe (PEPE), de populaire nieuwe memecoin, heeft al een stijging van bijna 12% gezien. Een andere opvallende stijger is Flow (FLOW), die met een indrukwekkende 14% is gestegen en nu wordt gewaardeerd op $0,75. Daarnaast heeft Filecoin (FIL) een aanzienlijke stijging van 16% doorgemaakt, tot $4,67.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img