maandag, juli 15, 2024

Slecht voorteken voor de Bitcoin beursgang

Must Read

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aanvragen voor een “spot ETF” voor bitcoin (BTC) consequent afgewezen, maar de hoop is onlangs weer aangewakkerd met de aanvraag van BlackRock. Niet iedereen is het er echter over eens dat goedkeuring waarschijnlijk is.

Voormalig directeur van het SEC Office of Internet Enforcement, John Reed Stark, gelooft dat een Amerikaanse spot ETF niet zal worden goedgekeurd. Stark noemt de negatieve houding van de regering Biden tegenover crypto, waaronder het voorstellen van een 30% belasting voor bitcoin miners en het zien van crypto als een bedreiging voor het financiële systeem.

Voorstander van strenge regels voor de Bitcoin

SEC-voorzitter Gary Gensler, benoemd door de Democratische partij, staat bekend om zijn strenge regels voor crypto. Onder zijn leiding heeft de SEC rechtszaken aangespannen tegen Ripple, Binance en Coinbase, en beschouwt hij altcoins die door exchanges worden aangeboden als ongeregistreerde effecten.

Stark gelooft dat het huidige beleid van de SEC waarschijnlijk niet zal veranderen, waardoor de industrie in de VS met voortdurende onzekerheid blijft zitten. Hij suggereert echter dat als er een Republikeinse regering aan de macht komt, er misschien een kans is op verbetering. Stark wijst SEC-commissielid Hester Peirce aan als mogelijke katalysator voor verandering, omdat zij heeft gepleit voor duidelijke regels in de crypto-industrie.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img