zondag, mei 19, 2024

Grootste Bitcoin miner ter wereld failliet, maar breidt toch uit!

Must Read

Core Scientific, ’s werelds grootste publieke bitcoin miner, is een samenwerking aangegaan met Bitmain, een populaire ASIC fabrikant, om zijn positie in het bitcoin mining ecosysteem te versterken. De samenwerking maakt deel uit van de faillissementsprocedure van Core Scientific, die in december vorig jaar begon.Volgens het recente persbericht zijn de twee bedrijven overeengekomen om 27.000 mining rigs te kopen.

Deze rigs zijn gespecialiseerde computerhardware die worden gebruikt voor het delven van bitcoins en omvatten krachtige grafische kaarten (GPU’s) of Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s).

Volgens de overeenkomst zal Bitmain de miner opstellingen aan Core Scientific leveren in ruil voor $23,1 miljoen in contanten en $53,9 miljoen in aandelen Core Scientific. Het exacte aantal aandelen dat Bitmain zal verwerven is op dit moment onzeker en zal worden bepaald op basis van een Chapter 11 plan dat wordt goedgekeurd door de faillissementsrechtbank.

Herstructurering onder toezicht

Een Chapter 11 faillissement stelt bedrijven in staat om een financiële herstructurering te ondergaan onder toezicht van een Amerikaanse federale rechtbank terwijl de normale activiteiten worden voortgezet. De goedkeuring van het reorganisatieplan wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar.

Daarnaast hebben Core Scientific en Bitmain een nieuwe hostingovereenkomst getekend om de miningactiviteiten van Bitmain te ondersteunen. Bitmain is al bijna vijf jaar hostingklant van Core Scientific en heeft het bedrijf de exploitatie en het onderhoud van veel van zijn mining installaties toevertrouwd.

Flinke uitbreiding gedurende het vierde kwartaal

De uitbreiding van de Bitcoin hashrate staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar, in afwachting van goedkeuring van het uitbreidings- en investeringsplan van Bitmain door de rechtbank. Als het wordt goedgekeurd, kan de extra hardware de hashrate van Core Scientific mogelijk verhogen met 4,1 exahashes, waardoor de totale rekenkracht toeneemt.E

ind augustus had Core Scientific ongeveer 206.000 mining rigs in bedrijf in zijn Amerikaanse faciliteiten, inclusief machines van andere bedrijven. Met deze omvangrijke vloot van mijnbouwapparatuur heeft het bedrijf momenteel een hashrate van 22 exahash per seconde (EH/s). Daarnaast heeft Core Scientific met zijn eigen mijnbouwapparatuur alleen al in augustus in totaal 965 BTC gegenereerd. In de eerste acht maanden van dit jaar heeft het bedrijf in totaal 9.755 BTC gedolven.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img