maandag, juli 15, 2024

Cardano begint meer en meer Ethereum onder druk te zetten

Must Read

De NFT markt heeft de afgelopen tijd te maken gehad met uitdagingen, met donkere wolken die er boven hangen. Sinds het begin van de crypto bear market hebben NFT’s ook te maken gehad met aanzienlijke tegenslagen, waardoor de interesse is gekelderd. Het Cardano (ADA) netwerk maakt echter opmerkelijke stappen op het gebied van NFT’s.

Het heeft zelfs zijn grootste concurrent op het gebied van blockchain, Ethereum (ETH), in een belangrijke metriek overtroffen.Als er over NFT’s wordt gesproken, is Ethereum vaak het eerste netwerk dat in je opkomt, en terecht. Ethereum biedt onderdak aan talloze NFT-projecten. De interesse in NFT’s op de blockchain van Cardano is echter toegenomen. Volgens gegevens van Stocktwits NFT is de NFT floor prijsindex op Cardano momenteel 22 procent hoger dan die op Ethereum.

Ondanks Cardano’s dominantie in vloerprijzen, blijft Ethereum de onbetwiste leider in handelsvolume. CryptoSlam-gegevens benadrukken de robuuste aanwezigheid van Ethereum, met een handelsvolume van ongeveer $8,4 miljoen in de afgelopen 24 uur. Ter vergelijking: het Cardano netwerk heeft in dezelfde periode een handelsvolume gezien van ongeveer $140.000.

Cardano staat momenteel op de 10e plaats wat betreft handelsvolume. Solana (SOL) en Polygon (MATIC) bezetten respectievelijk de tweede en derde plek op de lijst als concurrenten van Ethereum. Ethereum blijft echter met een aanzienlijke marge het populairste netwerk voor NFT’s.

Het is de moeite waard om op te merken dat Cardano pas in september 2021 slimme contracten introduceerde via de Vasil-upgrade, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en NFT’s op het netwerk. Ethereum daarentegen was het eerste smart contract netwerk en speelde in op de massale NFT rage in 2021.

Hele NFT markt heeft het moeilijk

De NFT markt wordt momenteel geconfronteerd met uitdagingen, zoals aangegeven in een recent rapport op Crypto Insiders. Het rapport wijst op een daling in het totale handelsvolume van NFT’s, een echo van een soortgelijke trend die in 2022 werd waargenomen. Aanvankelijk was er in februari een golf van interesse in NFT’s, gedreven door de introductie van de Blur NFT marktplaats. Sindsdien heeft de markt echter een terugval doorgemaakt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img