zondag, mei 19, 2024

Pantera Capital voorspelt dat de koers van de Bitcoin stijgt naar $150.000

Must Read

Bitcoin (BTC) zou volgens de grote vermogensbeheerder Pantera Capital mogelijk een prijs van $150.000 kunnen bereiken. In een recente nieuwsbrief deelde de crypto vermogensbeheerder hun voorspelling op basis van historische analyses.Pantera Capital gelooft dat de prijs van bitcoin voorspelbare cycli volgt, en op dit moment volgt het deze trend. Als de cyclus doorzet, zal bitcoin tijdens de volgende piek van de cyclus naar verwachting een waarde van $150.000 bereiken.

Het rapport benadrukt dat de bodem en de top van de bitcoincyclus meestal rond dezelfde tijd plaatsvinden, voor en na de halvering van de bitcoin. De halvering vindt om de vier jaar plaats en houdt in dat de “blokbeloningen” voor bitcoin mining worden gehalveerd.

Volgens Pantera Capital laten historische gegevens zien dat bitcoin de neiging heeft om ongeveer 477 dagen voor de halvering een bodem te vinden. De prijs stijgt dan in de aanloop naar de halvering en maakt daarna een aanzienlijke groei door.

Op basis van deze analyse suggereert Pantera Capital dat de bodemprijs voor bitcoin plaatsvond rond 30 december 2022, op ongeveer $16.500. Ze verwachten dat de prijs rond de tijd van de halvering ongeveer $35.000 zal bereiken. Het zijn echter de 480 dagen na de halvering wanneer de prijs naar verwachting omhoog zal schieten.

Halvering zal gigantische reactie veroorzaken

De komende halvering is gepland voor 20 april 2024. Omdat de meeste bitcoins nu in omloop zijn, zal elke halvering resulteren in een kleinere afname van het aanbod. Als historische patronen zich herhalen, zou de waarde van bitcoin vóór de halvering $35.000 kunnen bereiken en daarna naar $148.000 kunnen stijgen. Volgens de lengte van eerdere cycli zal deze nieuwe recordhoogte zich naar verwachting voordoen in juli 2025.

PlanB, een bekende Nederlandse analist, deelt een soortgelijke voorspelling als Pantera Capital. Met behulp van het stock-to-flow (S2F) model bestudeert PlanB het verband tussen de productie van bitcoin en de bestaande voorraad om toekomstige prijstrends te analyseren. Het model suggereert dat BTC-prijzen de neiging hebben om te stijgen na halveringen, met piekwaarden tussen de twee halveringen. Op basis van dit model zou de prijs van bitcoin eind 2024 of begin 2025 aanzienlijk kunnen stijgen, wat overeenkomt met de voorspelling van Pantera Capital.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img