zondag, mei 19, 2024

Rijkste vrouw van Azie verliest in twee jaar tijd 30 miljard!

Must Read

De eigenaar van een groot Chinees vastgoedbedrijf, Yang Huiyan, leed binnen twee jaar een aanzienlijk verlies van $28,6 miljard. Deze ongelukkige gebeurtenis vond plaats toen de aandelen van Country Garden Holdings de afgelopen jaren met maar liefst 94 procent kelderden.

De nadelige effecten van de Chinese schuldencrisis hebben grote gevolgen gehad voor het vermogen van Yang Huiyan, die ooit de rijkste vrouw van Azië was.

Drastische daling aandelen

Binnen een tijdsbestek van twee jaar leed Yang Huiyan, de eigenaar van een prominent Chinees vastgoedbedrijf, een aanzienlijk verlies van $28,6 miljard. Deze ongelukkige gebeurtenis vond plaats toen de aandelen van Country Garden Holdings de afgelopen tijd drastisch daalden met maar liefst 94 procent. De Chinese schuldencrisis had grote gevolgen voor het vermogen van Yang Huiyan, die vroeger werd erkend als de rijkste vrouw van Azië.

Dreigt er weer een faillissement in de Chinese vastgoedmarkt?

Country Garden Holding komt ook in grote problemen door hoge schulden. Het valt nog te bezien of het bedrijf in staat zal zijn om deze schulden af te betalen. Met miljoenen werknemers en miljarden dollars aan schulden staat er veel op het spel. Het bedrijf heeft al twee betalingen gemist en heeft tot begin september de tijd om zijn schulden af te lossen.

Op dit moment slaagt het bedrijf erin het hoofd boven water te houden. Het bedrijf van Yang Huiyan moet echter alle zeilen bijzetten om een faillissement te voorkomen. Yang Huiyan, die het bedrijf van haar vader erfde, heeft haar vermogen de afgelopen jaren zien slinken. Toch wordt haar vermogen nog steeds geschat op meer dan $4 miljard.

Het faillissement van Evergrande en de situatie van Country Garden Holdings weerspiegelen de huidige economische situatie in China. De hele Chinese vastgoedmarkt lijkt zich in een hachelijke positie te bevinden en de wereld kijkt bezorgd toe. Een crisis van deze omvang in China kan verstrekkende gevolgen hebben voor de wereldeconomie.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img