dinsdag, april 16, 2024

Bitcoin halving kan een explosie in de prijs van de Bitcoin veroorzaken

Must Read

De komende bitcoin halvering zal naar verwachting plaatsvinden in mei 2024. Na de halvering zullen miners de helft van de huidige beloning ontvangen voor het produceren van een blok op de blockchain. Blockware, een mining-hosting provider, geeft een analyse van wat we kunnen verwachten.

Volgens de beschrijving van Blockware op X (voorheen Twitter) heeft elke halvering een positieve invloed op de bitcoinprijs. In het komende jaar zullen er naar verwachting 164.250 BTC minder worden gemined, wat meer is dan de hele bitcoinkas van MicroStrategy. Nu het aanbod is gehalveerd, wordt de marktprijs de meest cruciale factor. Historische waarnemingen geven aan dat de vraag meestal stijgt na een halvering, omdat investeerders de vermindering van het aanbod na de gebeurtenis herkennen.

Meer vraag, minder aanbod

Even belangrijk is dat de vermindering van het aanbod door de aanwezigheid van miners een cruciale rol speelt. Omdat miners hun munten moeten verkopen om hun activiteiten te kunnen voortzetten, zal de afname van het aantal munten dat te koop is uiteindelijk leiden tot een prijsstijging om de concurrentie tussen miners in stand te houden.Blockware voorspelt dat dit in eerste instantie zal leiden tot een prijsdaling, omdat sommige miners zullen moeten verkopen. Dit standpunt wordt gedeeld door analisten van JP Morgan en andere experts, die aanzienlijke uitdagingen verwachten voor veel miners na de halvering.

Maar als de minst veerkrachtige mijnbouwers eenmaal uit de markt zijn verdreven, zullen de overgebleven mijnbouwers minder onder druk staan om te verkopen. Met minder concurrentie wordt het mijnbouwproces minder uitdagend.

Wordt Bitcoin het nieuwe goud?

Het miningbedrijf van Bitcoin is het niet eens met het idee dat de verwachting van lagere rendementen voor bitcoin (BTC) juist is. Ze stellen dat het niet wordt bepaald door de marktwaarde, maar meer door wat er verhandelbaar is op beurzen. Naarmate het aantal uitstaande tokens afneemt, kan de volatiliteit juist toenemen.

Als de volgende bullmarkt een piek van $400.000 bereikt, zou dat de trend van afnemende opbrengsten in de afgelopen jaren trotseren. Bovendien zou dit de totale marktwaarde van bitcoin net iets onder de huidige waarde van goud brengen. Het is belangrijk om rekening te houden met de huidige goudprijs, die wordt geschat op $12,7 biljoen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img