zondag, juni 16, 2024

Miljarden aan crypto wash trading ontdekt

Must Read

Het recente rapport van Solidus Labs over marktmanipulatie in de crypto-industrie onthult een schokkende bevinding: sinds 2020 hebben wash trades ter waarde van minstens $2 miljard plaatsgevonden op gedecentraliseerde cryptobeurzen, ook wel DEX genoemd.

Wash trading is een manipulatieve praktijk waarbij handelaren transacties uitvoeren als zowel koper als verkoper. Dit verhoogt kunstmatig de marktactiviteit en het volume, wat leidt tot potentiële manipulatie van cryptocurrency prijzen en volumes. Dit type marktmanipulatie komt voor in zowel traditionele financiële markten als de crypto-industrie, waaronder decentrale financiën (DeFi).

67% wordt gemanipuleerd

Solidus Labs ontdekte dat ongeveer 67% van de 30.000 liquiditeitspools op Ethereum (ETH) DEX’en die ze analyseerden werden gemanipuleerd door wash traders. In deze gemanipuleerde pools was wash trading goed voor 16% van het totale handelsvolume.

Daarnaast identificeerde Solidus Labs een netwerk van wallets die betrokken waren bij wash trading van het memetoken SHIBAFARM. Dit plan was erop gericht om speculanten aan te trekken en de prijs van het token te manipuleren. De wash traders profiteerden uiteindelijk en wisten te ontsnappen met meer dan $ 2 miljoen.

Het blijft riskant

DeFi blijft riskant en wash trading is een groeiend probleem in de cryptowereld. De fragmentatie van liquiditeit over verschillende platforms maakt markten vatbaarder voor prijs- en volumemanipulatie.De crypto-industrie staat voor een grote uitdaging in het bestrijden van marktmanipulatie, vooral met de toenemende aandacht van de regelgevende instanties en institutionele adoptie. Het rapport van Solidus Labs onderstreept het belang om waakzaam te blijven en te zorgen voor veiligheid in de cryptoruimte voor een gezonde groei van de DeFi-sector.

Solidus Labs pakt wash trading actief aan en werkt aan het beperken van risico’s die gepaard gaan met DeFi-platforms. Het bedrijf heeft verschillende tools ontwikkeld om gebruikers te helpen bij het navigeren op deze platforms.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img