zondag, mei 19, 2024

Internationale bank zegt dat crypto nooit als geld gebruikt kan worden

Must Read

Volgens de Bank for International Settlements (BIS) kunnen cryptovaluta niet als geld worden gebruikt vanwege hun “inherente tekortkomingen.” In een rapport gericht aan de G20 stelt de organisatie, die ’s werelds grootste centrale banken vertegenwoordigt, dat crypto er niet in is geslaagd om innovatie teweeg te brengen ten gunste van de samenleving.

Het rapport benadrukt het geïsoleerde karakter van de cryptowereld en het gebrek aan bijdrage aan echte economische ontwikkeling. Het wijst ook op gebreken in de cryptosector, waaronder zorgen over de veiligheid en technische tekortkomingen.

De kritiek van de BIS op de crypto-industrie is niet verrassend, aangezien deze een directe concurrentie vormt voor het bestaande financiële systeem. Het rapport erkent het potentieel van de crypto-industrie niet, en het blijft onzeker hoeveel impact het pleidooi van BIS zal hebben. Ondanks het standpunt van BIS zijn veel overheden en rechtsgebieden actief bezig met het opstellen van duidelijke regels en ondersteuning voor de cryptosector.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img