zondag, mei 19, 2024

Hoe bedreigend is BRICS voor de prijs van de Bitcoin?

Must Read

Het lijkt erop dat BRICS, dat China, Rusland, Brazilië, India en Zuid-Afrika omvat, de Amerikaanse dollar mogelijk aan het uitdagen is. BRICS kondigde onlangs plannen aan voor een door goud gedekte valuta voor hun coalitie van landen. Dit roept vragen op over de toekomst van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt en de gevolgen voor bitcoin.

De Amerikaanse dollar heeft de status van wereldreservemunt, waardoor de Verenigde Staten aanzienlijke controle hebben over het wereldwijde financiële systeem. Landen worden gedwongen om Amerikaanse dollars en staatsobligaties aan te schaffen voor internationale handel. Dit systeem stelt de VS in staat om landen uit te sluiten van het traditionele financiële systeem en draagt bij aan de inflatie die gebruikt wordt om de eigen economie te financieren.

Gezien dit feit is het niet verrassend dat de BRICS alliantie een alternatief zoekt. De dominantie van de Amerikaanse dollar blijft echter groot, momenteel rond de 60 procent, waardoor een daadwerkelijke aanval op de munt ver weg is.

BRICS -alliantie de laatste jaren sterker geworden

Desondanks is de BRICS-alliantie de afgelopen jaren aanzienlijk sterker geworden en overtreft nu het totale bruto binnenlands product (BBP) van de westerse G7. Deze opkomst en de plannen van BRICS moeten door het Westen serieus worden genomen. Bovendien hebben andere landen zoals Argentinië, Egypte, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Algerije, Bahrein, Indonesië en Iran interesse getoond om zich bij de alliantie aan te sluiten.

Op de korte termijn hoeft het Westen zich geen zorgen te maken over een door goud gedekte BRICS-munt. Maar gezien de groei van de BRICS-economie is het verstandig om deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten te houden.

Wat bitcoin betreft, zou een door goud gedekte munt nieuwe concurrentie kunnen introduceren. Bitcoin is aantrekkelijk door zijn schaarste in vergelijking met fiatmunten. Hoewel een door goud ondersteunde fiatvaluta de schaarste van bitcoin kan verminderen, biedt bitcoin nog steeds verschillende verbeteringen ten opzichte van goud.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img