zondag, juni 16, 2024

Illegale Amerikaanse Bitcoin miner doet goede zaken

Must Read

Greenidge Generation, een bitcoin miner uit de staat New York, werkt zonder vergunning voor zijn mijnbouwactiviteiten. Dit betekent dat het bedrijf illegaal bitcoin aan het delven is. Desondanks beleeft Greenidge een succesvol jaar en genereert het een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin.

In juni 2022 werd de “luchtvergunning” van het bedrijf niet verlengd omdat het niet voldeed aan de klimaateisen van de staat. Daarnaast werkt Greenidge al vijf jaar zonder de benodigde watervergunning. Deze vergunning is nodig voor het gebruik van water uit het nabijgelegen meer. Ondanks deze overtredingen is Greenidge erin geslaagd om bijna 1400 bitcoin te genereren in de eerste helft van dit jaar, waarmee het hun meest succesvolle jaar tot nu toe is.

Niets tegen te doen

Greenidge maakt gebruik van een maas in de wet door in beroep te gaan tegen hun geweigerde vergunningen, waardoor ze hun activiteiten kunnen voortzetten zonder enige juridische belemmering. Dit heeft geleid tot bezorgdheid bij milieuorganisaties, omdat cryptomijners hierdoor voor langere tijd vervuilende activiteiten kunnen uitvoeren zonder de benodigde vergunningen.Het gebrek aan maatregelen om de activiteiten van Greenidge te stoppen tijdens hun juridische uitdaging betekent dat ze door kunnen gaan ondanks dat hun vergunning is afgewezen.

Greenidge, een zeer vervuilende BTC-mijnwerker, onderscheidt zich van het toenemende aantal duurzame bitcoin-mijnwerkers. In zijn eerste actieve jaar in 2020 stootte het bedrijf 400 duizend ton CO2 uit. Momenteel wordt geschat dat Greenidge jaarlijks 1 miljoen ton CO2 en methaan uitstoot, gelijk aan 0,37 procent van de emissiedoelstelling van de staat New York voor 2023.

Op dit moment werkt Greenidge Generation met een ingetrokken vergunning vanaf november 2021, waardoor milieuorganisaties en de lokale gemeenschap in onzekerheid verkeren. Hoewel cryptomijnbouw vooruitgang boekt op het gebied van duurzaamheid, bezoedelen uitzonderingen zoals Greenidge in de staat New York de reputatie van bitcoinmijnbouw.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img