maandag, juli 15, 2024

FTX cryptobeurs eist miljoenen terug van verschillende sportsterren

Must Read

FTX, de cryptobeurs die vorig jaar een grote tegenslag te verwerken kreeg, heeft zich flink ingespannen om fondsen te verzamelen. Het nieuwe bestuur richt zich op het voldoen aan de verplichtingen van de schuldeisers en er gaan geruchten over een mogelijke doorstart.Vóór de ineenstorting had FTX aanzienlijke bedragen betaald aan prominente Amerikaanse beroemdheden en atleten om de beurs te steunen.

Het bedrijf eist nu de teruggave van deze fondsen, waaronder betalingen aan voormalig basketbalspeler Shaquille O’Neal, de huidige basketbalster Stephen Curry en tennissensatie Naomi Osaka, zoals Bloomberg meldde.

Honderden miljoenen vooruitbetaald aan deals

Een cryptobeurs heeft aanzienlijke betalingen gedaan in verschillende deals. FTX betaalde miljoenen dollars aan Amerikaanse atleten en internationale sportorganisaties. De Amerikaanse honkbalbond ontving $5 miljoen via een sponsordeal, terwijl het Formule 1-team Mercedes-AMG $13 miljoen ontving.

Het basketbalteam The Golden State Warriors kreeg 3,5 miljoen dollar. Daarnaast gaf FTX 135 miljoen dollar uit om het beroemde stadion van Miami een nieuwe naam te geven.De CEO van FTX, John Ray III, is actief op zoek naar manieren om fondsen te werven. Het is mogelijk dat sommige betalingen worden teruggedraaid, waaronder die aan O’Neal en Osaka, die respectievelijk $2,5 miljoen en $2 miljoen ontvingen tijdens de laatste dagen van de beurs. Tot nu toe hebben nog geen van de betrokken partijen gereageerd.

Tragisch einde FTX

De ondergang van FTX vond plaats in november 2022 door de onthulling van frauduleuze activiteiten, het witwassen van geld en de manipulatie van activa van klanten. Dit leidde tot het verlies van miljarden dollars aan kapitaal, waardoor miljoenen klanten werden getroffen.De persoon die verantwoordelijk was voor het FTX fiasco, Sam Bankman-Fried, stond aanvankelijk onder huisarrest in afwachting van zijn proces.

Zijn borgtocht werd echter vorige maand door de rechter ingetrokken vanwege meerdere pogingen om het recht te belemmeren door potentiële getuigen te benaderen. Als gevolg daarvan is hij in hechtenis genomen en zal hij in hechtenis blijven tot zijn proces in oktober begint.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img