zondag, juni 16, 2024

Crypto’s steeds minder populair onder criminelen

Must Read

De crypto-industrie heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, maar helaas heeft de criminaliteit in de cryptowereld ook een piek doorgemaakt. Criminelen hebben de nieuwste technologie snel overgenomen, maar het lijkt erop dat ze zich langzaam realiseren dat blockchain niet zo effectief is om hun illegale activiteiten te verbergen.

Volgens een onderzoek van Europol met de titel “De andere kant van de medaille,” komen verschillende soorten fraude, waaronder phishing, hacken, belastingfraude en witwassen, veel voor in de wereld van vandaag. Hoewel cryptocurrencies en blockchain een rol spelen in deze misdaden, maken ze slechts 1% uit van het totale transactievolume. Dit weerlegt de misvatting dat cryptocurrencies favoriet zijn bij criminelen. In werkelijkheid vertrouwen de meeste criminelen nog steeds op het traditionele financiële systeem, zij het op heimelijke manieren.

Verliezen zijn te hoog

Interessant genoeg verliezen cryptocurrencies aan populariteit onder criminelen. De crypto bear market in 2022 resulteerde in een parallelle daling van de inkomsten uit crypto scams. Criminelen die zich bezighouden met cryptofraude vinden het steeds moeilijker om significante winsten te maken.

Overheden hebben ook aanzienlijke inspanningen geleverd om criminaliteit in de cryptosector te bestrijden. Veel blockchains zijn transparant, waardoor autoriteiten met de juiste gegevens de stroom van munten in de onderwereld kunnen traceren. Een belangrijke factor in het afschrikken van criminelen is de verplichte identiteitsverificatie op cryptobeurzen. Binnenkort zullen zelfs individuele portemonneeadressen moeten worden gerapporteerd bij het gebruik van cryptobeurzen.

Minder populair, maar stoppen zal het niet

Deze maatregelen hebben het extreem moeilijk gemaakt voor wetsovertreders om de crypto-industrie te exploiteren voor illegale doeleinden. Volgens de International Police Organization is de impact van deze maatregelen al merkbaar, hoewel specifieke cijfers niet worden gegeven.

Cryptocriminaliteit blijft bestaan, ondanks berichten over een afname die door Interpol worden genoemd. De omvang van deze daling blijft onduidelijk, want criminaliteit binnen de opkomende sector blijft bestaan en gedijt volgens bepaalde bronnen zelfs. Hoewel criminele cryptoactiviteiten begin 2023 een aanzienlijke daling vertoonden ten opzichte van het jaar daarvoor, is er nu weer sprake van een gestage toename.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img