zondag, mei 19, 2024

Chainlink onder vuur na wijziging crypto wallet

Must Read

Chainlink (LINK), een bekend project op Ethereum (ETH), heeft onlangs een belangrijke update uitgevoerd voor zijn portemonnee. De update betreft een speciale “multisig” portemonnee die meerdere digitale handtekeningen vereist, waardoor de veiligheid en controle bij transacties wordt verbeterd.

De verandering die Chainlink heeft doorgevoerd heeft geresulteerd in een vermindering van het aantal ondertekenaars bij transacties, van 4 op 9 naar 4 op 8. Deze wijziging heeft tot kritiek geleid binnen de cryptogemeenschap, met zorgen over mogelijke centralisatie in verschillende DeFi-projecten.

Risico op centralisatie

Crypto-expert Chris Blec heeft zijn zorgen geuit over de wijziging die Chainlink heeft doorgevoerd, waarbij hij wees op het gebrek aan aankondiging over de portemonnee-update. Blec heeft zijn zorgen geuit over de mogelijke risico’s van centralisatie die kunnen voortvloeien uit deze wijziging, waarbij hij vooral de nadruk legt op de mogelijke gevolgen voor belangrijke DeFi-projecten zoals Aave (AAVE) en MakerDAO (MKR), die afhankelijk zijn van de gegevens van Chainlink. Bovendien is Blec zo ver gegaan om te suggereren dat een enkele fout van de ondertekenaars het hele DeFi-ecosysteem in gevaar zou kunnen brengen.

Uitleg Chainlink

Chainlink heeft onlangs zijn cryptowallet geüpdatet als onderdeel van een regelmatig rotatieproces voor ondertekenaars. Het doel van deze update is om de betrouwbaarheid van Chainlink diensten te behouden. Een woordvoerder van Chainlink verklaarde: “We hebben de Gnosis Safes geüpdatet met meerdere handtekeningen die helpen de soepele werking van Chainlink diensten te garanderen. Het rotatieproces van de ondertekenaars is succesvol afgerond en de Safes zijn nog steeds geconfigureerd met hun normale drempelinstellingen.

“Ondanks de kritiek en netwerkveranderingen heeft Chainlink’s eigen cryptocurrency, LINK, sterke prestaties laten zien. In de afgelopen maand is de waarde van LINK met iets meer dan 20% gestegen, wat de solide positie van Chainlink in de crypto-industrie benadrukt. Momenteel staat de handelsprijs van LINK op $7,25 per munt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img