maandag, juli 15, 2024

Rente blijft maar stijgen en dat is slecht nieuws voor de Bitcoin

Must Read

Zoals verwacht handhaafde de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, de rente op het niveau van 5,25 – 5,50 procent tijdens haar recente rentevergadering. De focus lag echter op de economische verwachtingen die ook door de Federal Reserve werden gedeeld.Deze verwachtingen geven inzicht in hoe lang de rente op het huidige niveau zal blijven, wat de prijs van bitcoin aanzienlijk beïnvloedt.

De verwachtingen van de Amerikaanse centrale bank voor de economie geven aan dat de rente eind 2024 naar verwachting 5,1 procent zal blijven en in 2025 3,9 procent. Deze cijfers zijn 0,5 procent hoger dan de vorige prognose in juni 2022. Als deze voorspellingen juist blijken te zijn, suggereert dit dat we net aan het begin staan van een periode met hoge rentetarieven die wordt afgedwongen door de Federal Reserve, wat een substantiële verschuiving betekent ten opzichte van het afgelopen decennium.

Het afgelopen decennium kenden we een periode waarin de rentetarieven lager waren dan de inflatie, wat resulteerde in negatieve reële rentetarieven. In de huidige situatie zijn de rentetarieven echter hoger dan de inflatie. Als deze situatie de komende tien jaar aanhoudt, zou dat een grote invloed kunnen hebben op de prijs van bitcoin.

Gevolgen voor de Bitcoin

Wat betekent dit voor de koers van bitcoin? Het betekent dat investeren in risicovolle activa zoals bitcoin nu minder aantrekkelijk is vergeleken met het afgelopen decennium. Vroeger moesten beleggers risicovollere beleggingen zoeken om de inflatie te verslaan, omdat ze niet konden beleggen in Amerikaanse staatsobligaties. Nu kan de inflatie echter verslagen worden door simpelweg staatsobligaties te kopen, die een gegarandeerd rendement bieden.

Dit maakt het voor veel beleggers makkelijker om staatsobligaties te verkiezen boven het riskeren van hun vermogen voor een hoger rendement. Hoewel er nog steeds uitdagingen kunnen zijn, is dit algemene scenario niet gunstig voor bitcoin. Het is te hopen dat de rentetarieven uiteindelijk nog verder zullen dalen dan wat de Federal Reserve op dit moment aangeeft (en ik verwacht dat dit zal gebeuren).

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img