dinsdag, april 16, 2024

Chace Banks, een Britse zustermaatschappij van JPMorgan verbiedt Crypto’s

Must Read

Chase Bank, een dochteronderneming van JPMorgan Chase & Co, heeft een verbod aangekondigd op cryptocurrency transacties in het Verenigd Koninkrijk. De beslissing heeft de cryptogemeenschap verrast en verontrust.Vanaf 16 oktober kunnen klanten van Chase Bank geen cryptotransacties meer uitvoeren, waaronder betaalkaarten en uitgaande bankoverschrijvingen. De bank waarschuwt dat alle pogingen om crypto-gerelateerde transacties te doen onmiddellijk zullen worden geweigerd.

Het verbod op cryptotransacties door de Britse bank is een reactie op de toenemende gevallen van fraude en oplichting in het Verenigd Koninkrijk waarbij cryptocurrencies betrokken zijn. Deze beslissing is gebaseerd op gegevens van Action Fraud, een Brits fraudemeldingsbureau, waaruit blijkt dat de verliezen van consumenten door fraude met cryptocurrencies met meer dan 40% zijn gestegen. De geschatte totale verliezen door deze fraude in het VK overschrijden £300 miljoen, of €345 miljoen.

Belangen klanten veilig stellen

Chase Bank benadrukt dat deze maatregel is doorgevoerd om de belangen van haar klanten veilig te stellen en hun geld te beschermen. Een woordvoerder van Chase Bank legt uit: “We hebben een toename waargenomen van crypto-zwendel gericht op Britse consumenten, en daarom hebben we het besluit genomen om de aankoop van crypto-activa met een Chase-debetkaart of het overmaken van geld van een Chase-rekening naar een cryptoplatform te voorkomen.”

Klanten snappen er niets van

Klanten in het Verenigd Koninkrijk worden door Chase Bank via e-mail op de hoogte gebracht van beleidswijzigingen. De bank beweert dat deze wijzigingen bedoeld zijn om investeerders te beschermen, maar ze hebben kritiek gekregen van veel gebruikers. Sommige klanten zijn van mening dat deze wijzigingen in feite hun vrijheid om cryptocurrency te gebruiken beperken, terwijl ze zich verschuilen achter het mom van bescherming van investeerders.

Het is belangrijk om op te merken dat deze beperkingen slechts invloed hebben op ongeveer 2% van alle Chase-gebruikers wereldwijd. Eén schatting suggereert dat Chase tegen september 2022 ongeveer 1 miljoen gebruikers zal hebben in het Verenigd Koninkrijk. JPMorgan is de laatste tijd vaak genoemd in cryptomedia, met name in verband met bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Het niet accepteren van deze ETF’s zou de reputatie van deze financiële reus schaden, aldus een Amerikaanse waakhond.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img