maandag, juli 15, 2024

Koers Bitcoin zeer volatiel, vandaag wordt een belangrijke dag

Must Read

Bitcoin (BTC) ondervond gisteren een korte piek in volatiliteit, wat een significante prijsschommeling markeerde na een lange periode van stabiliteit. Vandaag is er potentieel voor verdere volatiliteit in bitcoinprijzen. In de update van vanochtend analyseren we de huidige situatie en anticiperen we op wat er in het verschiet ligt.BTC was getuige van een snelle stijging en daling in waarde.

Gisteren, net voor het middaguur, steeg de prijs van bitcoin snel. Binnen een tijdsbestek van iets meer dan twee uur klom de prijs van iets meer dan $26.200 naar een piek van $26.800. Deze piek vertegenwoordigt echter een cruciale weerstand. Deze piek vertegenwoordigt echter een cruciaal weerstandsniveau dat formidabel bleek te zijn. De prijs werd snel afgewezen en daalde tot onder $26.200, waarmee de hele winst in minder dan twee uur werd uitgewist. Later op de avond begon de prijs aan een geleidelijk herstel.

Hoogste punt DXY sinds november 2022

Op het moment van schrijven staat de BTC-prijs op de Bybit cryptobeurs op $26.445. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de equivalente BTC-prijs in euro’s 25.146. Ondertussen heeft de U.S. Dollar Index (DXY) het hoogste niveau bereikt sinds november vorig jaar. Omdat de DXY meestal een negatieve correlatie vertoont met risicovolle activa, heeft bitcoin zich redelijk staande weten te houden. De DXY is momenteel bezig aan zijn 11e opeenvolgende week van stijgingen en nadert een belangrijk weerstandsniveau. Gezien dit feit zou een correctie gunstig zijn voor de prijs van BTC.

Als we de top tien van cryptocurrencies op dit moment bekijken, is er minimale noemenswaardige activiteit. De meeste altcoins hebben de afgelopen 24 uur een daling van minder dan 1 procent doorgemaakt. Echter, ethereum (ETH) en solana (SOL) hebben positieve winsten laten zien van respectievelijk 1,06 en 1,53 procent. XRP heeft met 0,83 procent de meest significante daling doorgemaakt. Op dit moment zijn er geen opvallende uitzonderingen.

Bitcoin vandaag

De macro-economische agenda in de Verenigde Staten staat vandaag vol met belangrijke gebeurtenissen. Om 14.30 uur worden de groeicijfers van het Bruto Binnenlands Product (BBP) voor het vorige kwartaal bekendgemaakt. Naar verwachting zullen deze cijfers een positieve score van 2,1 procent laten zien. Ondanks de hoge rente geeft dit aan dat de Amerikaanse economie beter presteert dan verwacht. Als er echter een negatieve uitschieter is, kan de bezorgdheid over een recessie toenemen, wat mogelijk invloed heeft op de BTC koers.Tegelijkertijd zullen ook de Initial Claims Unemployment Compensation gegevens bekend worden gemaakt. Er wordt verwacht dat de wekelijkse cijfers rond de 215.000 zullen uitkomen, vergeleken met 201.000 vorige week.

Tot slot zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, om 22:00 uur een toespraak houden. Alle aanwijzingen over het beleid van de Federal Reserve in de nabije toekomst kunnen de bitcoinprijs beïnvloeden.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img