zondag, mei 19, 2024

Binance in zwaar weer: meerdere topmensen verlaten het platform

Must Read

Binance, de grote cryptobeurs, heeft grote problemen met verschillende autoriteiten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen en verdenkt Binance van fraude en de verkoop van ongeregistreerde effecten. Daarom hebben verschillende topmanagers ervoor gekozen om de beurs te verlaten, waarbij zorgen over de manier waarop CEO Changpeng Zhao het bedrijf leidt een belangrijke factor is.

Een van deze leidinggevenden is Patrick Hillmann, Binance’s Chief Strategy Officer, die zijn ontslag aankondigde op Twitter. Hillmann legde uit dat hij vertrekt vanwege persoonlijke redenen, omdat hij en zijn vrouw hun tweede kind verwachten. Ondanks zijn vertrek sprak hij zijn steun uit voor CZ en blijft hij positief over Binance, blockchain en crypto.

Fortune meldt echter dat de interne situatie bij Binance niet zo optimistisch is als Hillmann afschildert. Er wordt gesuggereerd dat Hillmann, samen met anderen, ontevreden is over de manier waarop CZ omgaat met het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Financiën. De precieze aard van hun ontevredenheid blijft onduidelijk.

Ontevredenheid is groot onder de mensen

Hillmann is niet de enige leidinggevende die ontevreden is over de interne gang van zaken bij Binance. Steven Christie, verantwoordelijk voor de naleving van overheidsregels door het bedrijf, en Han Ng, hoofd van de juridische afdeling, zouden volgens Fortune ook vertrekken. Deze informatie moet echter nog officieel worden bevestigd door Binance, zoals The Block heeft verklaard.

Helaas reiken de problemen van Binance verder dan de Verenigde Staten. De Australische beursregulator onderzoekt het bedrijf, met name gericht op de derivatentak van Binance Australië. Specifieke details over de kwestie zijn niet beschikbaar. In Europa is Binance actief op zoek naar hulp bij het navigeren door complexe regelgeving.

Daarnaast was het handelsvolume van Binance in het tweede kwartaal naar verluidt niet bevredigend, hoewel deze volumedaling op alle beurzen werd waargenomen. Niettemin blijft Binance momenteel het grootste platform in termen van handelsvolume.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img