zondag, mei 19, 2024

Is de prijs van de Bitcoin wellicht momenteel gewoon te hoog?

Must Read

Zou de huidige hoge prijs van bitcoin te veel kunnen zijn voor de huidige macro-economische omgeving? Traditionele financiële markten lijken dat te suggereren. Deze macro-update wil een mogelijk antwoord op die vraag geven.Is bitcoin overgewaardeerd?

Bitcoin is momenteel geprijsd op $29.394, met een year-to-date stijging van meer dan 70 procent. Analisten zijn benieuwd hoe bitcoin dit bereikt terwijl de Amerikaanse centrale bank de rente agressief verhoogt.

Het antwoord op deze vraag lijkt verband te houden met de robuuste Amerikaanse economie. Ondanks de verwachtingen van een recessie door de renteverhogingen van de centrale banken, is de recessie uitgebleven. De arbeidsmarkt blijft sterk en de Amerikaanse economie blijft het goed doen.

Berichten in de media suggereren zelfs een “zachte landing” voor Amerika, waarbij de Amerikaanse centrale bank de inflatie kan beheersen door renteverhogingen zonder een recessie te veroorzaken. De grafiek hierboven geeft echter aan dat soortgelijke patronen werden waargenomen in 2000 (DOTCOM bubbel) en 2007 (Kredietcrisis). Gezien dit feit is het mogelijk dat een recessie nog steeds in het verschiet ligt en dat de huidige bitcoinprijs licht overgewaardeerd is.

Vergelijking met traditionele markten

De bitcoinprijs is nauw verbonden met de prestaties van Amerikaanse techaandelen. Sommige experts beweren dat bitcoin zich gedraagt als een techaandeel, omdat het de neiging heeft om te stijgen als techaandelen stijgen en vice versa. Het is de moeite waard om te kijken naar de huidige waardering van techaandelen, met name de Amerikaanse Nasdaq. De koers/omzetverhouding voor de Nasdaq staat momenteel op 4,5904, wat aanzienlijk hoger is dan het historisch gemiddelde.

Dit suggereert dat de Nasdaq op dit moment overgewaardeerd kan zijn. Ondanks een sterke start van 2023 kan het voor tech-aandelen en bitcoin een uitdaging zijn om hun momentum de rest van het jaar vast te houden. Factoren zoals renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank en de mogelijkheid van een recessie kunnen een uitdaging vormen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img