maandag, juli 15, 2024

DRC-20 tokens liften Dogecoin netwerk naar hogere sferen

Must Read

De introductie van DRC-20 tokens resulteerde in een recordaantal transacties op het Dogecoin netwerk. Deze golf van interesse zorgde ervoor dat het transactievolume van Dogecoin dat van Bitcoin en Litecoin overtrof, met een stijging van tien keer het dagelijks gemiddelde.Vorige week steeg de belangstelling voor Dogecoin (DOGE) explosief, wat leidde tot een hoger transactievolume op het Dogecoin-netwerk in vergelijking met Litecoin (LTC) en Bitcoin (BTC). In totaal vertienvoudigde het transactievolume van Dogecoin ten opzichte van het dagelijkse volume. Dit werd mogelijk gemaakt door een nieuw mechanisme op de Dogecoin blockchain dat de creatie van tokens mogelijk maakte.

Dit nieuwe mechanisme wekte veel interesse op binnen de DOGE gemeenschap en bij andere liefhebbers van cryptocurrency. Als gevolg hiervan bereikte het transactievolume een nieuwe recordhoogte, een belangrijke mijlpaal voor het token dat al ongeveer 10 jaar op de cryptomarkt actief is.

Een recordaantal van 645.000 transacties

Na dagen van hype zag de Dogecoin blockchain een recordaantal transacties. Alleen al afgelopen zondag werden er meer dan 645.000 transacties uitgevoerd op de Dogecoin blockchain, waarmee de transactievolumes van zowel Bitcoin als Litecoin netwerken werden overtroffen. Het transactievolume is sindsdien echter teruggekeerd naar het dagelijkse gemiddelde, waardoor andere cryptocurrencies DOGE weer kunnen overtreffen.

De introductie van de DRC-20 token standaard op de Dogecoin blockchain heeft de creatie van tokens mogelijk gemaakt. Deze standaard, die op 9 mei werd geïntroduceerd, heeft voor meer interesse en activiteit op het netwerk gezorgd. Het stelt ontwikkelaars in staat om tokens uit te geven die door DOGE worden geaccepteerd als betaling voor netwerkkosten. Dit vergroot het nut van DOGE en kan de waarde ervan positief beïnvloeden. Bovendien opent het de deur voor potentiële gedecentraliseerde diensten (DeFi) die op de blockchain kunnen worden gebouwd.

Er zijn echter ook critici die hun zorgen uiten over de introductie van DRC-20 tokens. Ze vrezen dat het kan leiden tot hoge kosten en netwerkcongestie, wat ingaat tegen het beoogde doel van DOGE als een snelle en gemakkelijk toegankelijke alledaagse valuta. Als het netwerk duur en traag wordt, bestaat de kans dat cryptoliefhebbers op zoek gaan naar alternatieve netwerken die snellere en goedkopere transacties bieden. Dit probleem heeft zich in het verleden voorgedaan bij populairdere netwerken, zoals Ethereum (ETH), en het aanpakken ervan is een prioriteit geweest voor de top altcoins met de hoogste marktkapitalisatie.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img