maandag, juli 15, 2024

Market-Cap Tether breekt met ruim 85 miljard een record

Must Read

De stablecoin sector heeft de laatste tijd een daling doorgemaakt door verschillende factoren, waaronder toegenomen regelgeving en een afname in investeringen van handelaren. Tether is er echter in geslaagd om een nieuw record in marktkapitalisatie te breken ondanks de algehele krimp.USDT van Tether heeft een marktkapitalisatie van $83,3 miljard bereikt, waarmee het de vorige piek van meer dan een jaar geleden evenaart. Deze prestatie komt na een verlies van $18 miljard na de ineenstorting van het Terra blockchain project en de daaropvolgende marktcrash.

Tether heeft geprofiteerd van de problemen van zijn concurrenten. De ineenstorting van bankpartner Silicon Valley Bank in maart had een grote impact op de op één na grootste stablecoin, USDC, uitgegeven door Circle. Daarnaast hebben voortdurende problemen met de prijsstabiliteit andere stablecoins beïnvloed, zoals Binance USD, dat een marktkapitalisatie van $20 miljard had voordat toezichthouders in New York het slaan van nieuwe tokens stopzetten.

Deze problemen hebben de regeldruk op de stablecoin-industrie vergroot. Uitgevers moeten hun belofte nakomen om de waarde van stablecoins te handhaven, wat leidt tot de implementatie van strengere regelgeving zoals de Europese cryptowet MiCA.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img