zondag, mei 19, 2024

Zware tijdens voor miners bij succes van de Bitcoin

Must Read

Vorige maand bereikte de hashrate van het Bitcoin-netwerk een nieuw record, wat de kracht ervan aangaf. De hashrate daalde echter kort daarna, maar steeg weer snel naar een recordhoogte. Helaas kan dit negatieve gevolgen hebben voor mijnwerkers.Bitcoin-analist James van Straten tweette dat de hashrate weer met 60% is gestegen na een aanzienlijke dip van 35%. Het overtrof kortstondig het vorige record met slechts 2%.

Op dit moment staat de hashrate iets onder het nieuwe record. Het is belangrijk om op te merken dat de gepubliceerde hashrate waarden op verschillende websites schattingen zijn omdat precieze metingen moeilijk zijn. Een hoge hashrate duidt op een sterke concurrentie tussen miners voor bitcoins, wat positief is.

Enorme concurrentie

De toegenomen concurrentie hangt echter ook af van de mining moeilijkheidsgraad, die elke twee weken wordt aangepast. Deze aanpassing voorkomt dat munten te snel worden gemined. De volgende aanpassing zal naar schatting volgende week woensdag plaatsvinden, met een verhoging van de moeilijkheidsgraad van 7,5%. Dit suggereert dat mijnwerkers voor meer uitdagingen komen te staan.

Volgens Jared Mellerud van Hashrate Index zullen mijnwerkers het volgend jaar nog moeilijker krijgen tijdens de halvering, waarbij hun inkomsten worden gehalveerd. Veel mijnbouwers hebben al zware schulden en worstelen met hoge kosten. Het is mogelijk dat de moeilijkheidsgraad aanzienlijk naar beneden wordt bijgesteld, omdat veel mijnwerkers deze omstandigheden misschien niet zullen overleven.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img