dinsdag, april 16, 2024

Fooien in BTC op Apple toestellen wellicht toch mogelijk met innovatieve app

Must Read

Het conflict tussen Damus, een gedecentraliseerd Twitter-alternatief op iOS, en Apple leek onlangs te zijn opgelost nadat Damus enkele concessies had gedaan. Apple had geoordeeld dat het tippen van bitcoin bij berichten in strijd was met haar richtlijnen, waardoor Damus moest toegeven. Damus heeft nu echter een innovatieve oplossing bedacht die mogelijk meer kans van slagen heeft.

De strijd tussen de blockchain app en Apple draaide om de “zaps-functie” van Damus. Apple zag deze functie als een vorm van betaling voor digitale content, die alleen is toegestaan via in-app aankopen. Damus stelde dat het gezien moest worden als een fooi voor gebruikers die content op het platform plaatsen.

Helaas kon Damus’ argument Apple niet overtuigen, waardoor de app twee opties had: verwijdering uit de App Store of aanpassing van de bitcoin functie. Damus koos voor het laatste en maakte zap-transacties alleen mogelijk op profielniveau.

Handig alternatief ontwikkeld

Maar nu hebben twee onafhankelijke ontwikkelaars een oplossing bedacht om de verwijderde functie nieuw leven in te blazen. Slechts twee weken nadat Damus zijn app had bijgewerkt om te voldoen aan de eisen van Apple, lanceerden ze een nieuwe dienst genaamd “Zapple Pay.” Met Zapple Pay kunnen gebruikers bitcoin fooien geven met behulp van emoji’s. Gebruikers kunnen simpelweg een vooraf ingestelde emoji onder een bericht plaatsen om een fooi te geven. Omdat reageren met emoji’s is toegestaan, kunnen gebruikers weer zap-transacties uitvoeren op posts van anderen.

De makers van Zapple Pay, Ben Carman en Paul Miller, zijn ook medeoprichters van Mutiny Wallet, een browser-gebaseerde self-custodial bitcoin wallet.

Om de nieuwe dienst uit te proberen hoeven gebruikers alleen hun publieke sleutel van Nostr, een emoji en een link naar de portemonnee op te geven. Nostr is het moedernetwerk van onder andere Damus.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img