dinsdag, april 16, 2024

Zoekopdracht ‘Bitcoin’ stijgt enorm, maar wat is daar de oorzaak van?

Must Read

Het aantal paginaweergaves op de Wikipedia-pagina van Bitcoin bereikte op 9 september het hoogste niveau van dit jaar, volgens crypto-analyseplatform The Block. Ondanks de prijsdaling van Bitcoin ten opzichte van het jaarlijkse hoogtepunt in juli, is er een significante toename van mensen die op Wikipedia zoeken naar informatie over het vlaggenschip van de cryptocurrency. Deze toename in interesse is opmerkelijk gezien de recente marktomstandigheden.

Komst van de ETF spot wekt interesse

De kans dat er een bitcoin spot ETF komt is aanzienlijk toegenomen door de recente juridische overwinning van Grayscale tegen de SEC. Deze overwinning dwingt de toezichthouder om de aanvraag van Grayscale te heroverwegen, ondanks het eerder afwijzen van alle bitcoin spot ETF voorstellen. Hoewel de SEC twee weken geleden beslissingen over alle hangende ETF-aanvragen heeft uitgesteld, is de hoop op een ETF nog steeds levend.

Definitieve beslissingen van de financiële toezichthouder worden begin volgend jaar verwacht. De concurrentie om als eerste een spot ETF te lanceren in de Verenigde Staten is verhevigd, waarbij vermogensbeheerder Franklin Templeton zich heeft aangesloten bij andere grote financiële instellingen door een aanvraag in te dienen bij de SEC.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img