dinsdag, april 16, 2024

Wat denken analysten van Bitcoin lancering door BlackRock?

Must Read

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft onlangs bij de Amerikaanse SEC een aanvraag ingediend voor een bitcoin spot ETF. Deze stap zou de acceptatie van bitcoin een boost kunnen geven. De goedkeuring van deze aanvraag is echter nog onzeker, omdat analisten er verschillende meningen over hebben.

Andere vermogensbeheerders zoals Bitwise en Fidelity hebben in navolging van BlackRock ook soortgelijke aanvragen ingediend bij de SEC. De toetreding van BlackRock tot deze markt heeft de aandacht getrokken, gezien de grote invloed van BlackRock in de financiële wereld.

Sommige analisten denken dat de aanvraag van BlackRock waarschijnlijk zal worden goedgekeurd, gezien het enorme vermogen van $10 biljoen dat de instelling beheert. Maar niet iedereen deelt deze mening. Octavio Marenzi, CEO van adviesbureau Opimas, denkt dat de aanvraag van BlackRock gedoemd is te mislukken. Hij wijst op zorgen over de aangestelde custodian, die de bitcoins namens BlackRock zal bewaren.

Cryptocurrency en de SEC

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase, die door de SEC is beschuldigd van illegale activiteiten in de Verenigde Staten, is mogelijk de custodian waarnaar wordt verwezen. De kans dat de aanvraag van BlackRock wordt goedgekeurd lijkt volgens Marenzi echter erg klein. Het standpunt van de SEC moet nog worden bepaald en het kan nog wel even duren voordat er een beslissing wordt genomen. Als de aanvraag van BlackRock wel wordt goedgekeurd, kan dat mogelijk leiden tot de goedkeuring van andere bitcoin spot ETF’s, wat een positieve invloed kan hebben op de BTC prijs. Maar deze uitkomst is op dit moment onzeker.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img