maandag, juli 15, 2024

Dollar en Bitcoin dalen licht, maar niet voor lang!

Must Read

Begin juli kende de wisselkoers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro een aanzienlijke daling van 3,5% binnen een tijdsbestek van 7 dagen. Hoewel dit minimaal lijkt in vergelijking met de volatiliteit van cryptocurrencies, was het in feite de grootste koersschommeling voor de dollar sinds eind 2022. Verrassend genoeg vertoonde bitcoin (BTC) geen noemenswaardige reactie op deze ontwikkeling, maar analisten waarschuwen dat dit in de nabije toekomst zou kunnen veranderen.

De verzwakking van de dollar wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waardoor het moeilijk is om één oorzaak aan te wijzen. Het is echter de moeite waard om op te merken dat er in deze periode discussies waren over de introductie door de BRICS-landen van een gedeelde valuta die wordt ondersteund door goud.

Oorspronkelijk bestond de BRICS-groep uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, maar steeds meer landen hebben interesse getoond om mee te doen. Rapporten geven aan dat 19 landen, waaronder Saoedi-Arabië, Iran en Indonesië, al interesse hebben getoond. Dit is belangrijk omdat deze landen momenteel sterk afhankelijk zijn van de dollar voor de handel in grondstoffen. Als wereldwijde reservevaluta zorgt de stabiliteit van de dollar voor een naadloze handel in verschillende goederen. Maar als een aanzienlijk aantal landen een nieuwe valuta zou aannemen, zou dat de dollar voor problemen kunnen stellen.

Zwakke dollar is niet slecht voor de Bitcoin

Interessant genoeg heeft een verzwakkende dollar niet noodzakelijkerwijs negatieve gevolgen voor bitcoin en andere cryptocurrencies. Noelle Acheson, voormalig hoofd van de onderzoeksafdeling van CoinDesk en Genesis en auteur van de Crypto is Macro Now nieuwsbrief, gelooft dat de correlatie tussen de dollar en bitcoin op de lange termijn niet positief kan blijven. Bitcoin dient in theorie als een hedge tegen een dalende dollar. Daarnaast werkt de cryptomarkt voornamelijk via handel met dollars, dus een daling van de dollar is inherent gunstig voor cryptocurrencies. Bovendien biedt een dalende dollar enige verlichting voor individuen met schulden in dollars. Over het geheel genomen lijkt de cryptomarkt een gunstige kans te hebben te midden van deze marktomstandigheden.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img