dinsdag, april 16, 2024

Analysten sterk verdeeld over koers Bitcoin  op de korte termijn

Must Read

Bitcoin (BTC) heeft de laatste tijd moeite gehad om boven de $30.000 te komen en is meerdere keren onder dat niveau gedoken. Gisteren bereikte het een laagste punt van $ 29.750, wat iets hoger is dan het laagste punt van woensdag van $ 29.500.Vanochtend vertoont bitcoin echter tekenen van herstel. Op het moment van schrijven staat de koers op $30.210 op Binance en €26.978 op Bitvavo. Dit vertegenwoordigt een prijsstijging van 0,6% vandaag. De totale marktkapitalisatie van bitcoin staat op $ 587 miljard, met een dominantie van 48,4%. De Fear & Greed Index staat momenteel op 56, wat duidt op een niveau van hebzucht.

Interessant is dat de correlatie van bitcoin met de dollar aanzienlijk is gedaald. Analysebedrijf Kaiko meldt dat de negatieve correlatie tussen bitcoin en de dollar is afgenomen van -61% tot slechts -10% in 2023. Dit suggereert dat bitcoin minder beïnvloed wordt door de bewegingen van de dollar.

Bitcoin heeft de afgelopen maand vastgezeten in een nauwe bandbreedte tussen $29.500 en $31.500. De prijs is er niet in geslaagd om uit te breken. De prijs is niet in staat geweest om uit deze range te breken, wat in de toekomst tot een significante beweging zou kunnen leiden. In feite is de huidige range een van de krapste in de geschiedenis van bitcoin, waarbij slechts 5,6% van de tijd een krappere range heeft ervaren. Dit vergroot de kans op een volatiele beweging in beide richtingen, volgens analysebedrijf Glassnode.

Analysten zijn verdeeld

Omdat bitcoin worstelt om een duidelijke richting te vinden, zijn analisten verdeeld over de toekomstige prijsbeweging. Sommigen, zoals Duo Nine, denken dat er een grote kans is op een daling naar $28.000, maar zijn verrast door de veerkracht van bitcoin. Ook zij verwachten een explosieve beweging in de nabije toekomst.

Analist Colin verwacht een potentiële daling van bitcoin naar het $27.300 niveau, waarbij hij de aanwezigheid van robuuste steun van het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en de nabijheid van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde aanhaalt.De Nederlandse analist Maartunn daarentegen maakt zich zorgen dat bitcoin zou kunnen dalen naar $26.000 of zelfs lager als het er niet in slaagt om de drempel van $30.000 terug te winnen.

Bitcoin-enthousiasteling “Coosh” Alemzadeh blijft optimistisch en beweert dat de huidige negatieve uitstraling van de koers van bitcoin misleidend is. In plaats daarvan voorziet hij een aanzienlijke stijging om de hoek.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img