zondag, mei 19, 2024

Waarom een recordaantal Bitcoins verandert van eigenaar

Must Read

Volgens blockchainanalysebedrijf Glassnode suggereren on-chain gegevens dat Bitcoin (BTC) momenteel significante handelsactiviteit ervaart. Een recordbrekende 3,8% van het totale Bitcoin aanbod is verhandeld rond het $30.200 prijspunt. De redenen achter deze stijging in de handel en de implicaties voor de prijs zijn het onderzoeken waard.De Bitcoin prijs is relatief stabiel rond de $30.000, met genoeg kopers in de markt om een significante daling te voorkomen. Het recente hoge handelsvolume op het prijsniveau van $30.200 is ongekend en overtreft eerdere periodes, zoals de crash van de cryptobeurs FTX, waardoor de prijs van Bitcoin kelderde naar een dieptepunt van $16.500.

Een aanzienlijk handelsvolume op een bepaald prijspunt duidt vaak op een sterke interesse van kopers. In dit geval suggereert het dat veel investeerders de prijs van $30.200 als gunstig beschouwen voor de aankoop van Bitcoin en verwachten dat de prijs waarschijnlijk niet significant zal dalen. Over het algemeen kunnen deze ontwikkelingen worden gezien als positieve marktindicatoren.

Mensen hebben weer vertrouwen in de Bitcoin

Interessant is dat langetermijninvesteerders, bekend als HODL’ers, minder actief lijken te zijn. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat het aantal Bitcoin dat voor langere tijd wordt vastgehouden momenteel op het hoogste niveau in vijf jaar staat, met een totaal van ongeveer 7,77 miljoen BTC, wat overeenkomt met een waarde van ongeveer $ 233 miljoen tegen de huidige koers. Het is belangrijk op te merken dat dit cijfer inclusief mogelijk verloren Bitcoin is.

De verkoopdruk in de markt kan afkomstig zijn van Bitcoin mijnbouwbedrijven, omdat zij onlangs een recordbedrag van $128 miljoen aan BTC hebben overgeboekt naar cryptobeurzen. De gegevens van Glassnode geven aan dat dit bedrag 315% van de eigen inkomsten van de mijnbouwbedrijven vertegenwoordigt, wat suggereert dat de toestroom van Bitcoin naar beurzen wordt gemotiveerd door de huidige prijs. Deze toestroom stelt de mijnbouwbedrijven in staat om verliezen te compenseren die zijn opgelopen in een eerdere periode toen ze worstelden met hoge energiekosten en een lage Bitcoin koers.

 

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img