zondag, mei 19, 2024

Bitcoin-analist PlanB: Zwaarste bearmarkt ooit is voorbij

Must Read

In 2022 bereikte de inflatie ongekende hoogten, en ironisch genoeg was er ook een aanzienlijke bearmarkt. PlanB, een voormalige institutionele belegger, gelooft dat deze bear market de zwaarste was in de geschiedenis van bitcoin (BTC).PlanB legt op Twitter uit dat de Relative Strength Index (RSI) vóór 2022 nog nooit onder de 40 was gezakt. De RSI meet de huidige prijs in vergelijking met prijzen uit het verleden, wat de kracht van de prijs weergeeft. Met behulp van de maandelijkse RSI wordt duidelijk dat het afgelopen jaar opvallend bearish was.

De lage RSI-waarde duidt ook op een afname van de volatiliteit van bitcoin. In een reactie op een van zijn volgers suggereert PlanB dat BTC na verloop van tijd waarschijnlijk minder volatiel zal worden. Dit zou ertoe leiden dat de RSI in de toekomst tussen 30 en 70 blijft, maar hij vermeldt ook dat dit proces ongeveer 10 jaar kan duren. Als hij gelijk heeft, impliceert dit dat de adoptie van bitcoin steeds belangrijker zal worden.

Bitcoin heeft zich ten opzichte van vorig jaar hersteld

Bovendien gelooft PlanB dat de bullmarkt al is begonnen. In een recente YouTube-video laat hij een grafiek zien met de prijs en het 200 Weekly Moving Average (200WMA). Het opmerkelijke aan deze indicator is dat hij nog nooit is gedaald. Elke nieuwe wekelijkse waarde is hoger dan de vorige, ondanks de hoge volatiliteit.

Na een periode waarin de bitcoinprijs vorig jaar onder deze lijn daalde, heeft deze zich nu hersteld en staat er momenteel boven. De grafiek geeft ook het aantal maanden aan tot de volgende bitcoin halvering, een gebeurtenis waarbij mijnwerkers slechts de helft ontvangen van de bitcoins die ze eerder hebben verdiend.

Volgens de grafiek komen bearmarkten consequent voor wanneer de indicator in de groene zone staat. Die fase zijn we eind vorig jaar al gepasseerd, wat suggereert dat het ergste voorbij kan zijn. De volgende halvering wordt verwacht rond april volgend jaar, en experts geloven dat dit een nieuwe prijsstijging zou kunnen veroorzaken.

 

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img