dinsdag, april 16, 2024

Waarom Bitcoin bezitters niets te vrezen hebben van de invloed van BlackRock

Must Read

Bitcoin miljardair Michael Saylor, de medeoprichter van MicroStrategy, geeft drie redenen waarom bitcoinbezitters zich geen zorgen moeten maken over de invloed van grote instellingen op de cryptomarkt. In een podcast genaamd Coin Stories vraagt presentatrice Nathalie Brunell Saylor naar zijn perspectief op grote bedrijven zoals BlackRock die zich op de bitcoinmarkt begeven.

Saylor benadrukt dat het onvermijdelijk is dat derden en bedrijven deelnemen aan de markt. Hij vindt dat we moeten anticiperen op een wijdverspreide adoptie van bitcoin door iedereen en niet bang moeten zijn voor de verschillende methoden die individuen en bedrijven kiezen om bitcoin te incorporeren.

Geen vrees voor instellingen zoals BlackRock

In een recent interview werd onthuld dat liefhebbers van bitcoin liever zien dat de digitale valuta gedecentraliseerd is en eigendom van veel particuliere gebruikers, in plaats van gecontroleerd te worden door grote instellingen. Dit sentiment komt voort uit een verlies aan vertrouwen in grote bedrijven op Wall Street, omdat men gelooft dat zij hebben bijgedragen aan de achteruitgang van de Amerikaanse arbeider. Deskundigen beweren echter dat de sociale acceptatie van bitcoin verschillende gebruikersvoordelen met zich mee zal brengen.

Drie redenen

Michael Saylor, een prominent figuur in de bitcoingemeenschap, geeft drie redenen waarom bitcoinbezitters niet bang hoeven te zijn voor de betrokkenheid van grote instellingen. Ten eerste is het op politiek niveau waarschijnlijk dat steden en landen bitcoin in hun schatkist willen opnemen, wat leidt tot de behoefte aan gedeelde of bewaarverantwoordelijkheid. Dit wordt gezien als een natuurlijke evolutie, in plaats van centralisatie, omdat politieke redenen altijd bewaarneming zullen vereisen.

Ten tweede zullen er vanuit een technisch standpunt meerdere lagen van oplossingen komen om de functionaliteit en toegankelijkheid van bitcoin te verbeteren. Het Lightning Network zal bijvoorbeeld snelle transacties mogelijk maken, terwijl bewaarplatforms zoals Apple of JPMorgan bredere integratie zullen faciliteren.

Geen instemming nodig van grote instellingen

Samenvattend: de acceptatie van bitcoin door de maatschappij vereist geen inmenging van grote instellingen. In plaats daarvan biedt het een kans voor politieke en technische vooruitgang waar gebruikers op verschillende manieren van kunnen profiteren.

In bepaalde omstandigheden kunnen individuen een betrouwbare derde partij nodig hebben om hun bitcoin te beheren vanwege factoren zoals leeftijd of gezondheid. Dit laat zien hoe bitcoin zich kan aanpassen aan verschillende menselijke behoeften. MicroStrategy, een prominent Amerikaans softwarebedrijf, is een van de grootste bezitters van beursgenoteerde bitcoin. Onder leiding van Saylor kocht het bedrijf eerder dit jaar voor meer dan $340 miljoen aan BTC. Deze aankoop verhoogde hun totale bezit tot 152.333 BTC, met een waarde van ongeveer $4,5 miljard.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img