zondag, mei 19, 2024

Bitcoin & Ethereum opties voorspellen koersstijging

Must Read

De cryptomarkt is complex, en optiecontracten zijn een uitstekend voorbeeld van de aanvullende financiële producten die de markt nog ingewikkelder maken. Handelaren die zich bezighouden met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) opties oogsten momenteel aanzienlijke winsten, en dit zou in de nabije toekomst mogelijk kunnen leiden tot positieve ontwikkelingen voor bepaalde cryptocurrencies.

Een aanzienlijk aantal handelaren in crypto-opties neemt shortposities in. Optiecontracten bieden de mogelijkheid voor aanzienlijke winsten, omdat ze worden geleverd met een ingebouwde hefboom die kan oplopen tot 100 keer de initiële investering. Er is echter een nadeel: Europese contracten kunnen waardeloos worden na de vervaldatum. Dit betekent dat handelaren ofwel hun volledige inleg verliezen of een relatief grote winst maken, waardoor ze met een duidelijke uitkomst blijven zitten.

Investeerders gaan vooral short

CoinDesk meldt dat aanstaande vrijdag op de crypto derivatenbeurs Deribit optiecontracten met een totale waarde van 72.000 BTC en 535.000 ETH aflopen. Op dit moment zijn deze contracten respectievelijk bijna 1,8 miljard euro en 823 miljoen euro waard. Deribit is verantwoordelijk voor 90% van het wereldwijde volume aan crypto-opties.

Op dit moment verwachten beleggers een daling van de prijzen van talloze cryptocurrencies. Dit sentiment is duidelijk zichtbaar in het type en volume van deze optiecontracten. In feite hebben beleggers aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in de aankoop van “puts”, waarmee ze kunnen profiteren als de prijs daalt. Aan de andere kant stellen “call” opties handelaren in staat om winst te maken als de prijs stijgt. Als gevolg hiervan nemen de meeste handelaren in feite short posities in op de markt.

Slimme handelswijze

De meerderheid van de beleggers op Deribit gelooft dat de prijs van bitcoin zal dalen. Historische gegevens suggereren echter dat dit vaak niet het geval is. Bedrijven die deze contracten aanbieden kunnen meer profiteren als de contracten aflopen zonder dat ze handelaren hoeven te betalen. Hoewel het een theorie is, ondersteunen de gegevens het wel.Volgens Lin Chen, de manager bij Deribit, profiteren op dit moment de meeste kopers van putopties. Aanstaande vrijdag zullen alle uitstaande contracten voor augustus aflopen, wat duidt op een potentieel hoge volatiliteit in de markt.

De informatie van Deribit geeft aan dat de prijsniveaus die “maximale pijn” veroorzaken momenteel liggen op $28.000 voor bitcoin en $1.800 voor Ethereum. In theorie hebben prijzen de neiging om naar deze niveaus toe te bewegen. Omgekeerd, als deze prijzen worden bereikt, zouden de wisselkoersen met 5,8% en 8,1% moeten stijgen. Hoewel dit misschien niet positief is voor deze groep handelaren, is het wel gunstig voor de prijs van bitcoin en Ethereum.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img