maandag, juli 15, 2024

Verontrustende voorspelling: Bitcoin pas fors omhoog na de halving

Must Read

Volgens een recente post op X (voorheen Twitter) heeft Jesse Myers, een bekende bitcoinbelegger en medeoprichter van de beleggingsonderneming Onramp, een verrassende voorspelling gedaan. In tegenstelling tot veel andere analisten gelooft Myers niet dat bitcoin de grens van $100.000 zal bereiken vóór de halvering in 2024.

De halvering is een cyclus van vier jaar waarin de beloning voor het delven van een blok halveert, en er wordt verwacht dat dit invloed zal hebben op vraag en aanbod. Myers stelt echter dat de markt de effecten pas na de halvering zal voelen, door te stellen dat “Bitcoin niet naar $100k zal stijgen voor de volgende halvering.”

Deze visie staat in contrast met voorspellingen van andere analisten, waarvan sommigen geloven dat bitcoin elk moment kan doorbreken, waarbij oktober een bijzonder besproken maand is voor een mogelijke uptrend.

Voorspellingen schieten de grond uit

BTC voorspellingen zijn er in overvloed, met verschillende meningen over de zaak. Een populair model dat aanhangers heeft gekregen binnen de bitcoin gemeenschap is het stock-to-flow (S2F) model van PlanB, een Nederlandse analist. Dit model onderzoekt de relatie tussen de productie van bitcoin en de bestaande voorraad en geeft inzicht in mogelijke toekomstige prijstrends.

Volgens de analyse van PlanB suggereren historische gegevens dat de prijs van BTC de neiging heeft om te stijgen na halveringen, met piekprijzen die vaak plaatsvinden tussen deze gebeurtenissen. Op basis van dit model wordt voorspeld dat tegen het einde van 2024 of begin 2025 de prijs van bitcoin naar nieuwe hoogten zou kunnen schieten.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img