zondag, mei 19, 2024

Eerste beursfond voor de Bitcoin gestart in Europa

Must Read

De eerste bitcoin spot ETF is gelanceerd in Europa en markeert daarmee een belangrijk moment voor cryptobeleggers wereldwijd. Jacobi Asset Management, dat in 2021 goedkeuring kreeg van Europese toezichthouders, biedt nu een bitcoin ETF aan op de Euronext beurs in Amsterdam.

Met de ticker BCOIN en de officiële naam Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF stelt dit fonds beleggers in staat om directe blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder de noodzaak van ingewikkelde wallets of beursrekeningen. De lancering van deze ETF wordt gezien als een katalysator voor institutionele adoptie van digitale activa, omdat het institutionele beleggers eenvoudige, veilige en transparante toegang biedt tot bitcoin en tegelijkertijd voldoet aan hun duurzaamheidseisen.

De hoop is nu dat bitcoin ETF’s de Amerikaanse markt kunnen betreden, in afwachting van een beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als dit wordt goedgekeurd, zou het de prijs van BTC een flinke impuls kunnen geven.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img