zondag, mei 19, 2024

Snelle en goedkope betalingen met Bitcoin krijgt nieuwe impuls

Must Read

In juni kondigde Binance de integratie van het Lightning Network op zijn platform aan. Half juli konden gebruikers bitcoin (BTC) sneller opnemen van het handelsplatform. Nu verkent Coinbase, een grote Amerikaanse cryptobeurs, ook de voordelen van deze functie.De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zei onlangs op Twitter dat de integratie van betalingen de volgende groeikans is voor de crypto-industrie. Deze integratie zou het mogelijk maken om internationale betalingen gratis en onmiddellijk uit te voeren, aangezien traditionele banktransacties vaak tijdrovend kunnen zijn.

Armstrong gelooft dat deze integratie de gemiddelde transactiekosten zou verlagen tot minder dan 1 cent en zou zorgen voor bevestiging binnen 1 seconde. Hoewel het onduidelijk is welke blockchain Coinbase in gedachten heeft, bestaat de mogelijkheid dat het bedrijf in plaats daarvan een eigen boekhoudsysteem overweegt.

Twitter mede-oprichter en voormalig CEO Jack Dorsey heeft zijn nieuwsgierigheid geuit over hoe Coinbase van plan is om deze functie te implementeren. Hij vindt dat Coinbase het potentieel van Bitcoin en het Lightning Network over het hoofd ziet. Armstrong verduidelijkt echter dat Coinbase actief onderzoekt wat de beste manier is om het Lightning Network te integreren.

Lightning Network in de groei

Hij ziet deze integratie als “niet-triviaal” en “de moeite waard” en gelooft dat de groei van bitcoinbetalingen een belangrijke stap voorwaarts zou zijn. Armstrong benadrukt dat hij niet tegen bitcoin is en benadrukt dat Coinbase waarschijnlijk meer individuen aan bitcoin heeft geholpen dan welk ander bedrijf dan ook.

Het Lightning Network wint aan populariteit en trekt niet alleen de aandacht van Binance en Coinbase, maar ook van Google Cloud. Het netwerk is actief in ontwikkeling, zoals blijkt uit het groeiende gebruik en de introductie van een nieuw protocol door Lightning Labs, dat de uitgifte van stablecoins op het Bitcoin-netwerk mogelijk maakt.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img