dinsdag, april 16, 2024

Kansen voor goedkeuring Bitcoin beursfonds groeien met de dag

Must Read

Medio mei diende BlackRock bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag in voor een spot ETF voor bitcoin (BTC). Dit bracht nieuwe hoop voor de crypto-industrie voor het succes van meer exchange-traded funds. Bloomberg meldt dat de kans groot is dat deze bedrijven succesvol zullen zijn.

Volgens Bloomberg-analist James Seyffart en Bloombergs hoofdanalist voor ETF’s, Eric Balchunas, is er verder onderzoek gedaan naar de kans op goedkeuring van de ETF’s. Vorige maand schatten ze de kans op 50%, wat een aanzienlijke stijging was ten opzichte van slechts een paar maanden geleden, toen het slechts 1% was. Nu schatten ze de kans echter op 65%.

Deze verandering in de schatting is mogelijk het gevolg van het feit dat SEC-directeur Gary Gensler zijn invloed op de beleidsmaker bagatelliseert, waardoor de kritiek minder hevig wordt en de kans op ETF-introducties mogelijk toeneemt. Bovendien vergroot het feit dat de aanvraag van BlackRock al in behandeling is de kans op goedkeuring van ten minste dit fonds aanzienlijk. In het verleden werden soortgelijke fondsen consequent afgewezen.

Einde van de Greyscale zaak is in zicht

De conclusie van de rechtszaak tegen Grayscale is cruciaal voor de bitcoin ETF. Grayscale wil zijn aanvragen voor andere ETF’s beperken, waardoor de druk op zijn aanvraag voor de bitcoin spot ETF toeneemt. De goedkeuring van de ETF’s zou beïnvloed kunnen worden door BlackRock en de Democratische partij, waardoor de mogelijke druk van de SEC nog groter wordt.Op dit moment willen acht bedrijven een op bitcoin gebaseerd exchange-traded fund. Grayscale onderneemt echter juridische stappen tegen de SEC om goedkeuring mogelijk te maken. Bloomberg meldt dat de goedkeuring voor alle acht fondsen afhankelijk is van de uitkomst van Grayscale’s rechtszaak.

Daarom is het nodig om de afronding van de rechtszaak af te wachten, die volgens Seyffart in het vierde kwartaal wordt verwacht.

 

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img