dinsdag, april 16, 2024

Snelle daling Amerikaanse inflatie zorgt voor  koersdaling Bitcoin

Must Read

De Amerikaanse inflatie daalt sterker dan aanvankelijk werd voorspeld. De gisteren gerapporteerde consumentenprijsindex (CPI) voor de Verenigde Staten is 3,0 procent, terwijl de kerninflatie op 4,8 procent staat. De Amerikaanse Federal Reserve houdt bij toekomstige rentebeslissingen vooral rekening met de kerninflatie, die aanzienlijk boven de doelstelling van 2,0 procent blijft.

De lage score van de consumentenprijsindex voor juni 2023 kwam niet als een verrassing. De prijzen stegen met 3,0 procent ten opzichte van juni 2022. Als je naar de grafiek kijkt, is het duidelijk dat de inflatie in 2022 een piek van ongeveer 9,0 procent bereikte.Daarom is de huidige stijging van 3,0 procent nog steeds hoger dan de 9,0 procent van vorig jaar. Dit geeft aan dat de economie nog steeds te maken heeft met inflatie. Hoewel de kerninflatie begint af te nemen en nu 4,8 procent bedraagt, is er nog steeds werk aan de winkel.

Ondanks de verwachtingen van economen van een recessie na het besluit van de Federal Reserve om de rente in maart 2022 te verhogen, zijn daar nog geen tekenen van. Dit komt door factoren als een sterke arbeidsmarkt, een historisch laag werkloosheidspercentage van 3,6 procent, een aanhoudend sterke consumptie en een robuuste economische groei.

Wat houdt dit in voor de BTC

De reactie van Bitcoin op de recente Amerikaanse inflatiecijfers was minimaal, met een daling van 1,05 procent vandaag. Dit is verrassend, omdat je zou verwachten dat bitcoin gunstig zou reageren op lagere inflatiecijfers. Lagere inflatie betekent meestal minder interventie door de Federal Reserve.In 2022 stond bitcoin voor uitdagingen door de renteverhogingen die de Federal Reserve doorvoerde om de inflatie onder controle te houden. Als de effecten van deze maatregelen duidelijk worden, zou je verwachten dat bitcoin positief reageert.

De koers van vandaag is $30,287 en de verwachtingen voor de komende rentevergadering van de Federal Reserve op 26 juli zijn ongewijzigd. De markt voorspelt een kans van 92 procent op nog een renteverhoging van 0,25 procent door de Federal Reserve.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img