zondag, mei 19, 2024

Eerste spot Bitcoin in Europa komt eraan!

Must Read

Europa krijgt eindelijk zijn eerste spot bitcoin exchange-traded fund (ETF), gefaciliteerd door de in Londen gevestigde vermogensbeheerder van digitale valuta, Jacobi Asset Management. De lancering van de ETF op de Euronext beurs in Amsterdam werd uitgesteld door de ineenstorting van het Terra project en het faillissement van FTX.

De groeiende belangstelling voor spot bitcoin ETF’s heeft er echter voor gezorgd dat de lancering toch nog eind dit jaar zal plaatsvinden. De Guernsey Financial Services Commission heeft de ETF in 2021 goedgekeurd. De Jacobi bitcoin ETF, met de ticker BCOIN, stelt beleggers in staat om aandelen van de ETF te kopen in plaats van bitcoin rechtstreeks, waardoor institutionele beleggers een alternatief krijgen voor het zelf houden van bitcoin.

Geen weerstand zoals in de Verenigde Staten

In tegenstelling tot bestaande exchange-traded notes in Europa is er bij de ETF geen sprake van leverage of derivaten, waardoor de ETF minder gevoelig is voor marktmanipulatie. Hoewel de ETF in Europa is goedgekeurd, zijn spot bitcoin ETF’s consequent afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img