zondag, mei 19, 2024

Nieuwe keuring Bitcoin Fondsen: wordt dit de doorbraak?

Must Read

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) houdt over iets meer dan 3 weken hoorzittingen voor talrijke aanvragen voor spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin (BTC). Deze tweede deadline nadert en de toezichthouder zal beslissingen moeten nemen over aanvragen van BlackRock, Fidelity en anderen.

Wordt dit een historisch moment in de geschiedenis van Bitcoin als de financiële waakhond actie onderneemt?Half juni kwam het nieuws naar buiten dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag had ingediend voor een bitcoin spot ETF. Dit leidde tot een golf van ETF-aanvragen, waarvan de meeste halverwege juli werden ingediend. Dit activeerde de initiële beoordelingsperiode van 45 dagen. De toezichthouder besloot echter om zijn beslissing over elke aanvraag uit te stellen na het verstrijken van de oorspronkelijke deadline begin september. Er zijn drie mogelijke deadlines voor de SEC om haar beslissing uit te stellen, met de laatste na 240 dagen.

In de week van 16 oktober zal de SEC zeven verschillende aanvragen behandelen. De meeste daarvan, waaronder die van BlackRock, hebben een tussentijdse deadline van 17 oktober. Daarnaast staat de eerste deadline van Global X gepland voor 7 oktober. Hieronder staan alle deadlines voor de ETF aanvragen.

Komt er een primeur aan?

De toekomst van Bitcoin hangt aan een zijden draadje nu de SEC onlangs haar beslissingen over zeven aanvragen heeft uitgesteld, waardoor de koers van Bitcoin flink is gedaald. De cryptowereld blijft echter optimistisch over de mogelijkheid van een spot ETF. De recente juridische overwinning van Grayscale tegen de SEC heeft de toezichthouder onder druk gezet om met sterkere argumenten te komen voor eventuele toekomstige afwijzingen.

Hoewel de SEC consequent de volle 240 dagen heeft genomen om een beslissing te nemen, wordt elke vertraging nog steeds gezien als een teleurstelling. De aandacht verschuift nu naar de laatste deadline in maart volgend jaar, waar opnieuw een niet-concludente uitspraak wordt verwacht. Alle ogen zijn gericht op de SEC om te zien of ze een definitieve uitspraak kunnen doen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img