dinsdag, april 16, 2024

Bitcoin deze week: donderdag wordt een belangrijke dag

Must Read

Bitcoin (BTC) heeft zich sinds de lancering in 2009 ontpopt tot een belangrijke financiële asset. De invloed van macro-economische gebeurtenissen op de bitcoinprijs wordt steeds belangrijker. Daarom is het cruciaal om de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen van de komende week te onderzoeken.Donderdag is van groot belang voor de bitcoinprijs.

Op 28 september krijgen we cruciale gegevens die de prijs van bitcoin kunnen beïnvloeden. Vorige week kondigde de Amerikaanse centrale bank aan dat de rente voorlopig ongewijzigd blijft. We kunnen rekening houden met een Amerikaanse rente van ongeveer 5,0 procent tot 2024, ervan uitgaande dat er geen recessie komt. Het is van vitaal belang om andere factoren met betrekking tot de Amerikaanse economie in de gaten te houden.

Groei BBP

Een opvallende gebeurtenis op donderdag is de bekendmaking van de groei van het bruto binnenlands product (BBP) over het afgelopen kwartaal. Er wordt een positieve groei van 2,1 procent verwacht. Dit geeft aan dat de Amerikaanse economie sterker is dan eerdere prognoses, waardoor de rente langer hoog zou kunnen blijven. Het doel van deze hoge rentetarieven is om inflatie tegen te gaan.

Daarnaast krijgen we donderdag het aantal werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten van de afgelopen week. Bovendien zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, dan een toespraak houden.

Wat betekent dit voor de Bitcoin?

De vooruitzichten voor de bitcoin wisselkoers lijken ongunstig, omdat de huidige moeilijke periode naar verwachting zal aanhouden. Hoge rentetarieven hebben een negatieve invloed gehad op bitcoin, wat heeft geleid tot beperkte veranderingen in de prijsbeweging en een waarschijnlijkheid van aanhoudende zijwaartse prijsactie.

Als er echter een recessie zou komen, zou de BTC-prijs licht kunnen stijgen.Verder vooruitkijkend lijken de langetermijnvooruitzichten voor bitcoin veelbelovender. De halvering die in april 2024 zal plaatsvinden en de mogelijke goedkeuring van een spot bitcoin ETF in de VS behoren tot de factoren die een positieve invloed zouden kunnen hebben op bitcoin.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img