maandag, juli 15, 2024

Beleggen in aandelen als alternatief voor traden in Bitcoin

Must Read

Bitcoin (BTC) blijft worstelen om de grens van $30.000 te passeren en schommelt momenteel rond de $26.000. Terwijl velen zich richten op de cryptomarkt, kan het verstandig zijn om ook de wereldwijde aandelenmarkten onder de loep te nemen. Laten we eens kijken naar recente ontwikkelingen op de aandelenmarkt.Wall Street opent met de Nasdaq en S&P 500 die 0,3% lager noteren, als gevolg van opeenvolgende verliezen in de afgelopen weken. Futures geven een stabiele opening aan nu de obligatierente stijgt, waardoor de aandelen onder druk komen te staan.

De Amsterdamse AEX-index heeft te maken met aanzienlijke dalingen. Toonaangevende spelers zoals Prosus staan 4,1% lager door het verlies van Tencent in Hong Kong. ArcelorMittal en Aperam hebben ook last van de wereldwijde neergang in de staalsector, mede door afgenomen orders uit China.

Vastgoed crisis in China

Wat betreft het monetaire beleid suggereert Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen, dat ondanks de hoge beleidsrente verdere verhogingen beperkt of zelfs achterwege kunnen blijven. De veerkrachtige Amerikaanse arbeidsmarkt zou gevolgen kunnen hebben voor de inflatie en de renteverhogingen.

China’s vastgoedcrisis wordt geïllustreerd door de problemen van vastgoedgigant Evergrande. Na het afzeggen van cruciale vergaderingen met schuldeisers en de aankondiging van een herzien financieel herstelplan daalde de waarde van het bedrijf met ongeveer een vijfde. Dit heeft ongetwijfeld het vertrouwen in de Chinese vastgoedsector geschokt, wat gevolgen kan hebben voor zowel het land als de rest van de wereld. Het is cruciaal om deze kwestie in de gaten te houden.

ING heeft haar favorietenlijst voor de Benelux herzien, met Basic-Fit en Vopak als nieuwkomers, terwijl TKH Group is verwijderd. ING is positief over de marktomstandigheden voor Vopak, vooral met betrekking tot olieopslag.

Welke bedrijven zijn aantrekkelijk op dit moment?

Investeren in bedrijven als Tesla, Apple, Basic-Fit of Nvidia kan een slimme zet zijn voor je beleggingsportefeuille. Niet alleen beschermt diversificatie je tegen onverwachte risico’s, maar het opent ook mogelijkheden voor groei, vooral in periodes waarin de cryptomarkt stagneert. eToro is een platform waarmee je kunt beleggen in zowel gevestigde aandelen als cryptocurrencies, waardoor je je beleggingshorizon verbreedt.

Hoewel aanbevelingen van betrouwbare bronnen zoals ING nuttig kunnen zijn, biedt eToro een unieke functie waarmee je de strategieën van ervaren beleggers direct kunt kopiëren. Met deze functie kun je gemakkelijk een sterke en diverse portefeuille opbouwen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img