dinsdag, april 16, 2024

Na woensdag wordt vrijdag een bepalende dag voor de Bitcoin

Must Read

Vorige week kelderde de prijs van bitcoin met meer dan 10 procent, waarschijnlijk door de impact van renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve. Zelfs het nieuws van een BlackRock ETF in de Verenigde Staten kon de prijs niet ondersteunen. Deze week staat er een belangrijk symposium van de centrale banken op het programma, met op vrijdag de toespraak van Federal Reserve Chairman Jerome Powell als belangrijkste evenement.

De vraag rijst: wat zal Powell zeggen, en hoe zal het de prijs van bitcoin beïnvloeden?Het jaarlijkse Jackson Hole symposium, met deelname van belangrijke centrale bankiers, gaat vrijdag van start. ECB-president Christine Lagarde zal ook spreken. De focus zal echter liggen op de Amerikaanse Federal Reserve, en het is onwaarschijnlijk dat zij hun strategie zullen veranderen.

Mogelijk lange periode van hoge rente

De Federal Reserve geeft al maanden signalen af dat de financiële markten mogelijk langer een hoge rente zullen moeten verdragen. Voorzitter Jerome Powell staat bekend om zijn voorzichtige aanpak en zijn begrip van het belang van het vermijden van verrassingen. Tijdens persconferenties heeft Powell de neiging om lang te spreken en weinig te onthullen. Deze strategie stelt hem in staat om de flexibiliteit van de Amerikaanse centrale bank te behouden. Er moet echter worden opgemerkt dat de toespraak van Powell vorig jaar een aanzienlijke daling in de markt veroorzaakte.

De dollar blijft nog lang de belangrijkste mondiale valuta

Het thema van het symposium is “Structural Change in the World Economy”, wat duidt op de verwachting van de Federal Reserve van hogere rentetarieven in de komende jaren. Dit voorspelt misschien niet veel goeds voor de koers van de bitcoin. Naast het Jackson Hole Symposium vindt deze week ook de BRICS conferentie in Zuid-Afrika plaats. De BRICS-alliantie, bestaande uit China, Rusland, India en Brazilië, werkt naar verluidt aan een door goud gedekte valuta om de Amerikaanse dollar uit te dagen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het Westen zal vertrouwen op een door China en Rusland gecreëerde valuta. Daarnaast worden deze week de kwartaalcijfers van NVIDIA Corp (NVDA) gepubliceerd, die hun succes op het gebied van kunstmatige intelligentie laten zien. Al met al belooft het een spannende week te worden voor bitcoin, met het Jackson Hole Symposium in het middelpunt.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img