maandag, juli 15, 2024

Bitcoin Ordinals verantwoordelijk voor grootste deel Bitcoin transacties

Must Read

In recent nieuws werd gemeld dat Bitcoin Ordinals, een dienst die in januari werd gelanceerd voor inscripties op de Bitcoin blockchain, een significante daling heeft doorgemaakt in handelsvolume en transactieaantallen. Nieuwe gegevens suggereren echter dat de Bitcoin dienst nog steeds de meerderheid van de transacties op het netwerk domineert.

Op 21 augustus onthulde de ontwikkelaar van Ordinals, bekend als “Leonidas”, dat er in de afgelopen 24 uur in totaal 530.788 Bitcoin transacties waren, waarvan 450.785 gerelateerd aan Ordinals. Gegevens van Dune bevestigen deze trend, omdat het meer dan 400.000 inscripties van Ordinals registreerde op 20 augustus. BitInfoCharts rapporteerde ook een totaal van 556.000 Bitcoin transacties op dezelfde dag.

Hoewel het aantal inscripties in verhouding tot de totale transacties iets lager kan zijn dan Leonidas beweert, vertegenwoordigen Ordinals inscripties volgens de beschikbare gegevens nog steeds ongeveer 72 procent van alle Bitcoin transacties op 20 augustus.

Industrieonderzoeker Eric Wall deelde eerder vandaag een bericht op X (voorheen bekend als Twitter), waarin hij onthulde dat 54 procent van alle Bitcoin-transacties van vorige week werden toegeschreven aan Ordinals.

Tegenstrijdige berichten

Volgens Dune Analytics staat het huidige aantal inscripties op 25,5 miljoen. Deze inscripties worden gebruikt voor het creëren en verhandelen van niet-fungibele tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens. Hiervan zijn BRC-20 tokens het populairst, met 1,9 miljoen inscripties in de afgelopen week.

De gegevens spreken het nieuws van Crypto Insiders tegen. Gisteren bracht DappRadar een rapport uit waarin stond dat Bitcoin op instorten staat. Het is echter belangrijk om te vermelden dat het rapport alleen het handelsvolume en de verkoop onderzocht, niet de daadwerkelijke aanmeldingen. Daarom lijken de aanmeldingen volgens de laatste gegevens nog steeds relatief hoog te zijn.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img