zondag, mei 19, 2024

Mogelijk zwakke schakel Bitcoin ontdekt in verschillende data

Must Read

Het Bitcoin (BTC) netwerk is niet ideaal voor kleine transacties vanwege de beperkte mogelijkheden en hoge transactiekosten. Om deze problemen aan te pakken werd het Lightning Network geïntroduceerd als een laag-2 schaalbare oplossing. Gegevens wijzen er echter op dat het netwerk enigszins gecentraliseerd is, wat zorgen baart.

Volgens gegevens van MemPool Space wordt ongeveer 48 procent van alle Bitcoin Lightning Network nodes gehost door gecentraliseerde cloud service providers zoals Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud. Specifiek wordt 29 procent van de nodes ingezet op AWS en 19 procent op Google Cloud.

Deze gegevens suggereren dat het Lightning Netwerk zwaar leunt op gecentraliseerde clouddiensten, waarbij decentralisatie wordt opgeofferd voor een hoge uptime en betrouwbaarheid.Het Lightning Network maakt off-chain transacties mogelijk via betaalkanalen, waardoor gebruikers snelle en betaalbare transacties kunnen uitvoeren. Het fungeert als een betalingslaag bovenop het Bitcoin-netwerk, waarbij alleen het openen en sluiten van het betalingskanaal wordt geverifieerd op de Bitcoin blockchain.

Lightning netwerk steunt Bitcoin

In het Lightning Netwerk passeren transacties meerdere nodes voordat ze de gewenste ontvanger bereiken. Daarom moeten de nodes constant online zijn om transacties uit te voeren. Om een ononderbroken service te garanderen, maken veel beheerders van knooppunten gebruik van gecentraliseerde cloudservices.

Google Cloud is een samenwerking aangegaan met Voltage om de hostingmogelijkheden van het Lightning Network te verbeteren. Deze samenwerking stelt klanten in staat om moeiteloos Lightning nodes te creëren door gebruik te maken van de gecombineerde expertise van Voltage en Google Cloud.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img