zondag, mei 19, 2024

Extreem lage volatiliteit Bitcoin: er zijn gewoon geen kopers!

Must Read

Bitcoin (BTC) blijft helaas binnen dezelfde smalle range, ondanks een aanzienlijke stijging eerder deze week. Na gisteren kort onder de $29.000 te zijn gezakt, klom de prijs kort naar $29.400, maar werd uiteindelijk op dat niveau afgewezen. Daarna daalde de prijs gestaag terug naar $29.100.

In de afgelopen uren was er een lichte stijging van de BTC prijs, tot $29.165 op Binance en €26.636 op Bitvavo. Hierdoor is de bitcoinprijs vandaag met 0,4% gestegen. De totale marktkapitalisatie staat op $ 567 miljard, met een dominantie van 48,7%. De Fear & Greed Index staat momenteel op 54, wat duidt op een neutraal sentiment.

Overeenkomsten met andere markten neemt af

De correlatie tussen Bitcoin en andere markten, met name de S&P 500, is afgenomen. Terwijl de S&P 500 de afgelopen weken een aanzienlijke groei doormaakte ondanks de dalende Amerikaanse dollarindex (DXY), deed Bitcoin het minder goed.De afgelopen dagen is de DXY echter gestabiliseerd en beginnen de aandelenmarkten te dalen, mogelijk als gevolg van de kredietverlaging door Fitch. Interessant genoeg blijft Bitcoin veerkrachtig en onaangetast door deze neerwaartse trends.

BTC heeft te kampen met een gebrek aan koop- en verkoopactiviteiten, wat resulteert in de huidige stagnatie. Het lage handelsvolume en de schaarste aan verkopers zijn factoren die hieraan bijdragen, zoals Axel Adler Jr rapporteerde. Om deze impasse te doorbreken, kan een golf van nieuwe investeringen nodig zijn. Verrassend genoeg is de volatiliteit van Bitcoin op dit moment lager dan die van traditionele activa zoals de S&P 500, goud en obligaties, volgens analist Dylan LeClair. Deze afname in volatiliteit, zoals benadrukt door analist David Puell, is niet meer gezien sinds 2017, wat duidt op een potentiële uitbraak in de nabije toekomst.

Niet gekocht en niet verkocht

De recente verkoop van BTC-aandelen door bitcoin miners in juli zorgde echter voor een ommekeer in de stijgende trend. Ondertussen heeft de tweet van president Joe Biden met laserogen geleid tot speculatie binnen de Bitcoin-gemeenschap, waarbij sommigen zich afvragen of dit betekent dat hij de cryptocurrency goedkeurt. Scepsis over deze mogelijkheid blijft echter bestaan.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img