zondag, mei 19, 2024

Mogelijk vandaag uitspraak rechter inzake bitcoin beursfonds

Must Read

Bitcoin spot ETF’s, of exchange-traded funds, zijn de laatste tijd onderwerp van discussie. De U.S. Security and Exchange Commission (SEC) bekijkt momenteel een groot aantal ETF aanvragen, waaronder die van ARK Invest, die onlangs werd uitgesteld. Er is echter een mogelijkheid dat de SEC vandaag een spot bitcoin ETF goedkeurt.

De rechtszaak over de bitcoin ETF van Grayscale is relevant voor deze situatie. Grayscale, de grootste crypto vermogensbeheerder ter wereld, diende een jaar geleden een aanvraag in bij de SEC om zijn bitcoin fonds (GBTC) om te zetten in een bitcoin ETF. Zoals verwacht wees de SEC de aanvraag af, wat Grayscale aanzette tot juridische stappen tegen de toezichthouder.

Bij winst kan de  koers behoorlijk stijgen

Analist James Seyffart suggereert dat we vandaag, op 15 augustus, mogelijk een gerechtelijke uitspraak krijgen in de rechtszaak tussen Grayscale en de SEC. Er is echter geen zekerheid en de beslissing kan mogelijk worden uitgesteld tot vrijdag, hoewel dat ongebruikelijk zou zijn.

Grayscale heeft volgens bronnen een grote kans om te winnen in de rechtszaal. Nate Geraci, de CEO van ARK Invest en een ETF-analist, deelt deze verwachting en suggereert zelfs een kans van bijna 100 procent op een overwinning voor Grayscale.Als Grayscale wint, is het mogelijk dat ze hun GBTC fonds omzetten in een ETF. Dit zou belangrijk nieuws zijn voor de cryptowereld en mogelijk een aanzienlijke impact hebben op de prijs van Bitcoin.

Een dergelijke ontwikkeling zou als katalysator kunnen dienen voor een golf van nieuwe investeringen en de prijs van Bitcoin omhoog kunnen laten schieten. Het is echter nog te vroeg om te zeggen, omdat veel marktdeelnemers verwachten dat de SEC pas begin 2024, tegen de uiterste deadline, verschillende Bitcoin ETF-aanvragen zal goedkeuren.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img